Categories: Fit Yazılar

2 Dakika Yürümeye Ne Dersiniz?

Son dönemlerde hem soğukların artması hem de gündüz süresinin kısalmasıyla bir çok kişinin hareket durumu giderek azaldı, Yüryüş yapmak, hareketli bir hayata sahip olmak sadece kilo vermek için değil, tüm vücudunuzun daha sağlıklı bir şekilde çalışması için oldukça önemli.

Utah Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre her saat başı 2 dakika yürümek erken yaşta ölüm riskinizi %33 oranında azaltıyormuş. Yaptığınız işin başından 2 dakika kalmak çok da zor olmasa gerek!

Gün içerisinde her saat başında 2 dakika hareket etmek demek günde ortalama 30-40 dakikayı kesin olarak hareketle geçireceğiniz göstergesi. Üstelik uzun saatler oturmak ve aynı pozisyonda durmak omurganız, kemikleriniz ve kaslarınız için pek de sağlıklı değil.

Masanızdan kalktıp kendi çayınızı alabilir, odanın içerisinde hafif yürüyüşler yapabilir, evdeyken mutfağı toparlayabilir veya çiçeklerle uğraşabilirsiniz.

Basit hareket yöntemleri sayesinde hem hareket etmiş olacak hem de stresinizi azaltacaksınız. Hareketsiz ve kilolu bir yaşam; diyabet, kalp hastalıkları ve kanser gibi bir çok hastalığın sebebi olarak biliniyor. Düzenli olarak spor yapamayanların bile gün içerisinde bol bol hareket ederek 10.000 adımı tamamlaması gerekiyor.

Kendinize bir ritüel belirleyin, evinizde yatak odası ve salon birbirine en uzak 2 nokta ise günde 10 kere hızlı hızlı gidip gelmeyi amaçlayın, ardından bu sayıyı 10’dan 15’e ve 100’e kadar ulaştırmaya çalışın.

Unutmayın sadece zayıflamak için değil, doğru beslenme ve daha sağlıklı olmak için bu uygulamaları yapmalısınız.

“Bedenin sahip olduğun tek şey, ona iyi bak” dediğimiz bu yolda, kendi bedeninize iyi bakmaya başlayın!

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago