Categories: Diyet

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar verip birlikte neler yapacağımızı planlayalım ki bu sayede 2018-2019 kışını kilo almadan geçirin. Kilolarınız fazla ise 2019 yılına biraz daha fit girmeniz için önerileri hızlıca yapmaya koyulun ki keyfini çıkarın istiyorum!

Havalar soğudukça evde veya cafe/restaurant tarzı yerlerde daha çok vakit geçirmeye başlıyoruz. Bu her yıl tekrarlayan rutin bir alışkanlık aslında, kış döneminde biraz kilo alıp yaz aylarına yakın diyet listelerine, spor salonlarına koşuyor ve bir kaç içinde bizi mucizevi şekilde baştan yaratmalarını bekliyoruz.

Bu kışı böyle geçirmemek için neler yapabilirim derseniz de,

YEMEĞE ÇORBA ile BAŞLAYIN

Çorba hacimsel olarak midenizde daha çok yer kaplayacağı için sizin ana öğünlerdeki yemeklerinizin ölçüsünü azaltmanıza, küçültmenize yardımcı olacaktır.

Üstelik kış aylarında içinizi ısıtacak sağlıklı, lezzetli bir alternatife neden hayır diyesiniz ki! Ancak çorba seçiminde de bir çok kriter olduğunu unutmayın, un ile hazırlanmış veya sakatat içeren çorbalardan kaçınmak en güzeli.

DEPRESYONDAN UZAK DURUN

Bir çok araştırma, kış aylarından daha depresif daha kaygılı olduğumuzu gösterirken, buna en büyük sebep olarak mevsimi belirtiyorlar. Mevsimsel olarak kış aylarından daha çok kişiye depresyon tanısı konuluyor ve daha çok kişi tedavi görmeye başlıyor.

Peki mutsuzken neler mi yapıyoruz??? Yemek yiyoruz!! İşte tam da bunun önüne geçebilmek adına kendinize keyif alacağınız güzel bir hobi bulmak kış aylarında daha az yemek yemenizi sağlayacaktır.

BAĞIŞIKLIĞINIZI DESTEKLEYİN

Bizi hayata bağlayan en önemli sistem belki de immün sistemimiz. Kıymetini biliyor muyuz? Eğer daha az hasta olursak kendimizi daha zinde hissedersek kış aylarını daha keyifli geçirmeye başlayabiliriz. Eeee o halde ne duruyorsunuz? Bol bol sıvı almaya, günlük 3-4 porsiyon meyve/sebze tüketmeye, haftada en az 1 akşamı balık akşamı ilan etmeye hazır olun.

Tüm bu sağlıklı alışkanlıkları edindiğiniz zaman ise kilo problemi yaşamayacaksınız.

BAŞIMIZIN BELASI: SPOR

Yaz aylarında evden birkaç durak önce inme, akşamları bahçede, parkta bir kaç tur yürüme gibi çeşitli kolay faaliyetleri hayata geçirmek kış aylarında oldukça zor oluyor. Bunlar için belki de sevebileceğiniz benimseyebileceğiniz bir spor türünü alışkanlık haline getirmek sizin için çok daha sağlıklı olacaktır.

SU SU SU!

Bu başlığı okur okumaz, bir çok kişi içinden ” aaaa evet ben su içemiyorum kışın” diye yorum yaptı değil mi? Evet, yaptınız hadi itiraf edin su içmeyi çok kolay atlıyoruz, ama bunu halletmek çok da zor değil nasıl mı? Suyunuza biraz elma, biraz tarçın ekleyebilirsiniz. Kış aylarında çay içer gibi sıcak su içmeyi deneyebilirsiniz, sabahları uyanınca ve gece yatmadan önce 1 bardak su içebilirsiniz.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago

Yazın Kilo Vermek Daha Kolay!

Yaz aylarının gelişiyle artan sıcaklıklar hayatımızı biraz zorlaştırsa da kilo kaybı daha kolay hale geliyor.…

6 yıl ago