Categories: DiyetSüper Gıdalar

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu mutsuz olduklarını söyleyip duruyorlar.

Bu durumu tersine çevirmek oldukça kolay aslında!  Enerji düzeyinizi yükseltmek, metabolizmayı canlandırmak ve hızlandırmak, yorgunluğunuzdan kurtulmak için tüketebileceğiniz bazı besinler var.

Özellikle diyet yapmaya çalışırken insanlar ekmek türlerini hayatlarından çıkarıyor ve B grubu vitaminlerinin azalmasına neden oluyorlar.

B grubu vitaminler ise metabolizma hızınızın değişmesine ve kronik yorgunluklara sebep oluyor.

TAM TAHILLAR

Tam tahıl ürünleri enerjinizi hızlıca yükseltip, hızlıca düşmesine sebep olmazlar. Enerji akışını devamlı olarak sağlarlar. B grubu vitaminlerden oldukça zengin oldukları için de kendinizi daha dinç ve enerji dolu hissetmenizi sağlarlar.

MAYDANOZ

C vitamininden zengin olan yeşillikleri bol miktarda tüketmek gün içerisinde kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve kış aylarında hastalıklardan korunmanıza engel olacaktır.

KETEN TOHUMU

Keten tohumu omega 3 ve omega 6 açısından zengin bir kaynaktır. Her iki yağ asidini de dengeli şekilde içerdiğinden dolayı enerji üretimi ve oksijen transferinden de sorumlu olarak görev alır.

MAŞ FASULYESİ

Kurubaklagiller tam bir kış dönemi enerji deposudur. Gün içerisinde salatalarda veya çorbalarda da tüketerek hem daha iyi bir tokluk sağlayarak kilo vermeye destek sağlar, hem de yorgunluğunuzun azalmasını sağlayacaksınız.

Özellikle öğleden sonra daha da artan bir yorgunluk hissiniz var ise, öğlen yemeğinde yediklerinizi dikkatle inceleyin. Çok fazla süt ürünü alıyor veya basit karbonhidrattan zengin besleniyorsanız yorgun hissetmeniz çok normal. Tam tahıllı karbonhidratlar, bakliyatlar, yeşil sebzeler mutlaka öğününüze eklemeye özen gösterin.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago

Yazın Kilo Vermek Daha Kolay!

Yaz aylarının gelişiyle artan sıcaklıklar hayatımızı biraz zorlaştırsa da kilo kaybı daha kolay hale geliyor.…

6 yıl ago