Zencefilin 4 Süper Gücü

Kış aylarında sıklıkla tükettiğimiz bu yiyeceksadece gribe iyi geliyor diye düşünmüyorsunuz değil mi?

Bir çok hastalıkla savaşan, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayan pek lezzetli olmayan bu yiyeceği sizin için daha yakından incelemeye başlayalım…

ÖNLEYİCİ GÜCÜ

Zencefille ilgili yapılan çalışmalar, kansere karşı büyük bir etkisinin olduğunu gösteriyor. Özellikle, bağırsak, kolon, cilt, göğüs ve pankreas kanserini önleyici ve iyileştirici gücü olduğu keşfedilmiş. Günlük hayatında zencefil tüketimi olan kişilerin daha az olan kişilerin daha sık kanser hastalığına yakalandığı ve hastalığın ilerlemesinin daha yüksek olduğu keşfedilmiş.

Alzhmeir’a karşı etkili olan önemli yiyeceklerden bir tanesi de zencefil. Dünya nüfusunun giderek daha yaşlı bir hal alması hastalığın görülme sıklığını arttırıyor. Yapılan çalışmalar zencefilin beyin hücreleri kaybını yavaşlattığını ortaya koymuş durumda!

SİNDİRİM GÜCÜ

Hassas bağırsak sendromunu daha önceki yazılarımda anlatmıştım. Son dönemlerde oldukça sık görülen ve tam bir teşhis veya tedavi konulamayan bu hastalığı etkileyen çok faktör var. İyileştiren faktörler ise oldukça az! Bunlardan birisi de zencefil, sıklıkla zencefil tüketimi bağırsaklarınızın daha rahat çalışmasını ve daha sağlıklı bir yapıya sahip olmasını sağlıyor.

Gaz sorunuyla çok sık karşılaşanlar için hem midede hem de bağırsak da rahatlatıcı özellikleri bulunuyor. Eğer gaz sorunu yaşıyorsanız geceleri içeceğiniz suyun içerisine 1 parça zencefil eklemeniz sabaha kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

ZAYIFLATMA GÜCÜ

Zencefil nasıl olur da zayıflatır diye düşünüyorsanız, size geniiiiiişşş bir pencere sunmaya geldim. Zencefilin içerisinde doğal olarak bulunan etken maddeler yağ yakıcı özelliğe sahip, yapılan araştırmalar düzenli olarak zencefil tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre daha kilolu olduklarını ortaya koymuş.

Gene zencefille yapılan çalışmalar, iştah kesici özelliğinin olduğunu ortaya koymuş. Canınız çok tatlı istediği zamanlarda suyunuza veya çayınıza atacağınız bir parça zencefil iştahınızı baskılayacak ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Kan şekerini dengelemesi sayesinde, kilo vermeye yardımcı olacak başka bir özelliğe daha sahip! Sadece zayıflamak isteyenler için değil diyabet hastası olanlar veya diyabet riski bulunanlar da gün içerisinde tüketmeli.

İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Gebeliğin ilk 3 ayında çok sıklıkla görülen sabah bulantılarından kurtulmanın yolunu mu arıyorsunuz? Cevabı hazır: Zencefil! Geceleri tüketeceğiniz zencefil sabahları yaşayacağınız sorunları azaltacaktır.

Baş ağrısı veya migren problemi olanlar için yapılan çalışma da günlük 2 gr. zencefil tüketiminin ağrıyı %60 oranlarına kadar azalttığı görülmüş. Hayatınıza kaldığınız yerden devam etmek için 2 gramlık zencefil hatrı vardır heralde.

İmmün sisteminiz zayıfsa hastalıklar sizi daha kolay yakalıyorsa tüketmeniz gereken en önemli yiyeceklerden oluyor. Gün içerisinde az miktar bile tüketmeniz durumunda kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacaksınız.

Daha ayrıntılı bilgi almak için Ankara’da bulunan Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezinden dytsinemakgun@gmail.com veya 0539 981 9343 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz. Eğer şehir dışında yaşıyorsanız online diyet sisteminden yararlanabilirsiniz.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago