Categories: DiyetFit Yazılar

Diyeti Hızlandıran Tavsiyeler

Merhabalar,

Bugünkü yazımız diyet yaparken bir an önce sahip olunan kilolardan kurtulmayı amaçlayanlara gelsin o halde. Biliyorsunuz ki en sağlıklı kilo verme hızı haftalık 0,5 ile 1 kg arasındaki kayıplardır. Bu şekilde yağ dokudan kaybederek en ideal şekilde kilo veriyorsunuz. Vücudunuzda deformasyonlar meydana gelmiyor ve kendinizi daha dinç ve sağlıklı hissetmeye başlıyorsunuz.

Tamam yağ dokusundan kaybedeyim ama biraz da hızlı gitsin diyenler bu taktikleri uygulayarak diyet sürecinizi hızlandırabilirsiniz ama unutulmamalısınız ki bu değişiklikleri mutlaka diyetisyeninize danışmalı ve onay alarak gerçekleştirmelisiniz.

Kendini Şımart!

Diyet ve psikoloji birbiriyle oldukça alakalı iki bilim dalıdır. Eğer stres altındaysanız veya çok sinirliyseniz bu durum sizi sadece yemek yeme duygusuna itmez aynı zaman da ödeme sebep olabilir ve stres hormonları çalışırken kilo vermeniz durur.

Öğün Atlama!

Öğünleri tüketmen metabolizmanı çalıştırman için bir faktör, yemek yedikçe metabolizmanı hızlandırıyorsun. Sindirime yardım eden bütün organların harekete geçiyor ve senin daha hızlı zayıflaman için el birliği yapıyorlar! Yani diyet yaparken yemek yemekten korma, ne çok yiyorum diye düşünme, yedikçe kilo vereceksin!

Kaçamak Yap!

“Neeee?” dediğini duyar gibiyim. Evet, haftada 1 gün hafif bir kaçamak yaparak hem zihnini hem de bedenini ödüllendireceksin ve daha kolay kilo vereceksin.

Destek Al!

Psikolojik bir destek değil, daha çok eş dost desteği. Seni motive edecek insanlar bul ve onların yardımıyla diyete son vermekten kurtulabilirsin. Sağlıklı beslenmeyi seven bir arkadaşına diyet yaptığını söyle, bırak seni sorgulasın ve kamçılasın! Eğer çevrendekiler seni olumsuz etkiliyorsa ozaman Şşşşıııııışşşşttt!!! Sessiz olalım ve süpriz yapalım 🙂

Tuzu Azalt

Tuz kilo yapmaz ancak ödeme sebep olur, bu durum tartıda daha yüksek rakamlar görmene ve kötü hissetmene yol açar ayrıca, elini kolunu her yerini daha şişman gösterir ve diyeti bırakmana bile neden olabilir. Ödemden kurtulmak için tuzu azaltmalısın!

Doktora Git!

Diyete başlamadan önce mutlaka doktor kontrolüne girip, tiroid,PKOS, demir eksikliği veya benzeri kilo vermene engel herhangi bir durum var mı diye kontrol ettirmelisin. Belki de yavaş kilo vermene bunlar sebep oluyor!

Tüm bunları diyetisyen kontrolünde yapmalı ve sağlıklı şekilde ideal kilona kavuşmalısın. Bu yüzden Ankara’da bulunan Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı’na gelebilir veya online şekilde iletişim kurarak destek alabilirsiniz.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago