Categories: DiyetFit Yazılar

Diyette Hamburger Yenir mi?

Herkese merhaba,

Diyet anlayışı bir çok kişinin bildiğinden oldukça farklıdır. Diyette yasaklamalar ve kısıtlamalar değil, keyif verici gıdalar ve bir çok lezzetli yiyecek bulunmalıdır. Diyet anlayışı sağlıklı beslenme olarak düşünülmeli ve ömür boyunca devam ettirilmelidir.

Zor, yorucu ve sizi uzun süreler aç bırakan diyetler maalesef ki sağlığınızdan olmanıza sebep olur. Bunun yanı sıra hızlıca verilen kilolar, eski yiyecek alışkanlıklarına dönüldüğü zaman ortadan kalkar ve kilo alımı gerçekleşir. Diyet yaparken verdiğiniz 5 kiloyu diyetten sonra 10 kilo olarak almamak için doğru beslenmeyi ve yiyeceklerin değişimlerini Diyetisyen aracılığıyla öğrenmelisiniz.

Diyette her türlü yiyeceği tüketebilirsiniz. Tükettiğiniz hamburgerin içerisine yağlı soslardan koydurmadığınız durumda, köfte ve ekmek yemekten çok da farklı bir şey yapmıyor olursunuz.

Eğer hamburger 3 ekmek diliminden oluşuyor ise aradaki ekmeği çıkarabilir ve daha az kalori alabilirsiniz. Bunun yanı sıra hamburger satılan yerlerde yavaş yavaş tahıllı ekmek seçenekleri bulunmaya başladı. Ekmek tercihinizi tam tahıllı dan yana kullanabilir ve daha sağlıklı bir hamburger tüketebilirsiniz.

Ekmeğin içerisine konulan etin gramajını öğrenebilir ve diyet listenizdeki etin gramıyla karşılaştırarak ne kadar tüketmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Evde hazırlayabileceğiniz, diyet programlarına uygun ve sağlıklı bir hamburger tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Diyet Hamburger Tarifi

150 gram Az yağlı Kıyma
2 yemek kaşığı haşlanmış kuru baklagil
1 adet kırmızı biber
2 dilim domates
1 yaprak marul
1 adet kornişon turşu
1 tatlı kaşığı light mayonez
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 dilim tahıllı hamburger ekmeği veya tost ekmeği
Baharatlar

YAPILIŞI;

150 gram kıyma ile 2 yemek kaşığı kurubaklagil ve yarım adet kırmızı biberi blender ile çekin. Üzerine özellikle kimyon ve köri ekleyerek lezzetli bir köfte haline getirin. Ardından iyice ısıttığınız dökümlü bir tavada pişirin.

2 dilim ekmeğin birine 1 tatlı kaşığı light mayonezi sürün, üzerine marul,  domates, kırmızı biber ve turşuyu yerleştirin. Pişirdiğiniz hamburger etini ekmeğin arasına koyun, üzerine sulandıracağınız salçayı ekleyebilirsiniz.

Hamburgerin yanına gazozlu bir içecek yerine ayran tercih ettiğiniz zaman diyet programında kaçamak dahi yapmadan lezzetli ve sağlıklı bir hamburger tüketmiş olabilirsiniz.

Diyetle ilgili daha fazla bilgi almak için ;

Ankara’da bulunan Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezinden randevu alabilirsiniz. İletişim için dytsinemakgun@gmail.com adresine mail atabilir veya 0539 981 9343 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago