Categories: Diyet

Öğle Yemeklerinde Doğru Beslenerek Kilo Verin

Bir çok kişi dışarıda yaşadığı ve çalıştığı için diyet yaparken en çok öğle yemeklerinde zorlandığından bahsediyor. Öğle yemeğini planlayamamak veya yağlı kötü yiyecekler tüketmek size kilo aldıran sebeplerin en başında gelebilir.

Bu durumu düzeltmek için aşağıdaki önerilerime kulak verebilirsiniz.

DIŞARIDA YİYORSANIZ;

Eğer siz yemek için dışarı çıkmak zorundaysanız, yemeğe çıkmadan önce sağlıklı yemekler tüketebileceğiniz, salatalardan zengin bir menü sunan ve yağda pişmeyen yiyeceklerin servis edildiği bir ortama ne dersiniz?

Önceden planlayarak dışarıda yiyeceğiniz o güzel yemeği daha kaliteli ve sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

Dışarıda yemek yiyenler genellikle sofrata oturmadan önce oldukça aç olurlar, dışarıda sunulan porsiyonlar evde tükettiklerimize göre daha büyük ve doyurucudur. Tam porsiyonu bitirmemek için yemeğe çıkmadan 1 saat önce mutlaka atıştırmalık tüketin. Diyet bisküvi, meyve gibi yiyecekler öğle yemeğinde tüketeceğiniz kötü yiyeceklerin önüne geçecektir.

Öğle yemeği için bir saat belirlemek oldukça önemli, yoğun tempoda çalışan bazı danışanlarımın öğlen saat 4’de öğle yemeği yediğini biliyorum, ara öğün saatinde öğle yemeği yenilmez. Sabah 11’de yapacağınız bir ara öğün sizi saat 4’e kadar tutamaz. Öğle yemeğini bir düzene oturtun.

İŞ YERİNDE YİYORSANIZ;

İş yerinde yemek yiyenler, her gün dışarı çıkmak zorunda kalanlara göre biraz daha şanslı ancak unutmamanız gereken nokta şu ki; yediğiniz her yiyecek evdekine göre çok ama çok yağlı. Kilo vermekte sorun yaşayan bazı danışanlarıma öğle yemeğini evden götürmelerini söylediğim zaman çok daha iyi bir sonuç almaya başlıyoruz.

Diyetteyken yediğiniz çorbalar bile eğer dışarıda üretiliyorsa size kilo aldırıyor olabilir. Evden getireceğiniz küçük bir sandviç işinizi görecektir.

Eğer iş yerinde yağda pişen sebzeli bir yemek çıktıysa onu tüketmek yerine dışarıdan ızgara yemek veya salata siparişi vererek gününüzün daha sağlıklı geçmesini sağlayabilirsiniz.

İş yerinde salata bar var ise, ilk önce tabağınızı bu ürünlerle doldurarak gözünüzü doyurabilir, ardından hafif yiyecekler tüketerek de yeterli enerjiyi alabilirsiniz.

Kilo vermek için sadece bu basit öneriler değil, kahvaltı yapmak ve akşam öğününü düzene oturtmak da çok önemlidir.

Kilo verme işlemini mutlaka bir diyetisyen tarafından kontrol edilerek gerçekleştirin ki, daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermenin çözümünü öğrenin. 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago