Categories: DiyetSüper Gıdalar

Zamanı Geri Alan Yiyecekler

Zamanla yıllar içerisinde serbest radikallerin etkileri sebebiyle, hücre yenilenmesi yavaşlamaya başlıyor ve hiç istenilmese bile yaşlılık gerçekleşiyor.

Anti-aging özelliği sağlayan bu yiyecekler sayesinde, belirli bir yaştan sonra zamanı geri almak mümkün hale geliyor.

Cildinizi güzelliğini, elastik yapısını yeniden kazandıracak olan bu yiyecekleri gün içerisinde tüketerek, daha sıkı bir görünüme sahip olabilir ve zamanla oluşan çatlakları, selülitleri azaltabilirsiniz.

AVOKADO

Doymamış yağ asitlerinden zengin bu yiyecek yaş sorunlarınlarıyla en iyi savaşan besinlerden birisi. Sahip olduğu antioksidan ve oleik asit sayesinde, kansere karşı, diyabete karşı, selülite ve yaşlanmaya karşı sizi korumaya alır.

Sağlıklı yağlardan, potasyumdan ve liflerden zengindir. Gençlik aşısı özelliği ise; oleik asittir.

BROKOLİ

Brokolinin sağlığa bir çok faydası var, ancak bunlardan birinin sizi gençleştirmek olduğunu tahmin bile etmiyordunuz değil mi? Brokolide bulunan lignan, sizi kansere karşı koruyan, kalp sağlığınızı destekleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren özelliklere sahip.

Gençlik aşısı özelliği ise Lignanlardan geliyor.

SALATALIK

En çok su içeren sebze olan salatalığı dehidrasyona karşı sıklıkla öneriyorum, ayrıca son kiloların verilmesi döneminde ara öğünlere mutlaka eklediğim salatalık sayesinde zayıflamak ve tok kalmak daha kolay oluyor.

Salatalık hassas dokuları korumada, vücudun su kapasitesini arttırmada oldukça etkili. Gençlik aşısı özelliği ise bol sulu olmasını sağlayan, Lignan.

ELMA

Her gün 1 adet elma cildinizi ve dişlerinizi güzelleştirir diye sıklıkla duymuşsunuzdur. Evet doğru duymuşsunuz, çünkü hem cildi güzelleştirip gençleştiriyor hemde dişlerinize iyi bakıyor. SAdece bunlar mı, bol C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor, pektin içeriği sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlıyor ve zayıflamanıza yardım ediyor.

Gençlik aşısı özelliği ise C vitamininden geliyor.

KIRMIZI ŞARAP

İçelim güzelleşelim, diye boşuna söylememişler 🙂 yıllardır alkol yararlı mı yoksa zararlı mı tartışması yapılır durur. Kırmızı şarabın içindeki Resveratrol sayesinde gençleşmeniz mümkün. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve anti oksidan açısından oldukça zengin yani sadece cildinizi değil tüm vücudunuzu gençleştirip, güzelleştiriyor.

Gençlik aşısı özelliği; Resveratrol sayesinde ancak kadınlar için önerilen miktar günde 1 bardak. Fazla tüketimi alkolden kaynaklı olarak, yaşlanma sürecini arttırıyor.

YULAF

Yulafın yaşlılık sürecini yavaşlatmasının birden çok faktörü var. İçerdiği lifler sayesinde bağırsaklarınızın genç kalmasını sağlıyor. Kalp sağlığını koruyor ve gençlik özelliği katıyor. Uzun süre tok tutarak ve enerji metabolizmanızı etkileyerek metabolizma hızınızın yavaşlamasını önlüyor ve hedefe ulaştırıyor.

Gençlik aşısı özelliği ise, içeriğinde bol miktarda bulunan beta-glukan’dan geliyor.

Özellikle belli bir yaştan sonra kilo alımının artması, kolesterolün yükselmesi ve kiloya bağlı hastalıkların ortaya çıkması, yaşlılık sürecini başlatıyor. Kendinizi daha iyi hissetmek ve gençleşmek için 0539 981 9343 numaralı telefondan Diyetisyen Sinem Akgün’e ulaşabilirsiniz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago