Categories: DiyetFit Yazılar

30 Günde Değişimi Hisset

Merhaba, diyet programına başlayan insanlar genellikle kısa sürede değişimin kendilerine gelmesini istiyor. Yorulmadan çaba göstermeden bedensel olarak 2 hatta 3 bedene kadar inilebilmesi pek mümkün değildir. Diyet işi sabır ve emek isteyen psikolojik açıdan yorucu ve eğer doğru beslenme gerçekleşmezse vücudunuz için sağlıksız olan değişikliklerin yaşanacağı hatta kas ve su ağırlığınızı kaybedeceğiniz bir sistemdir.

Eğer tam olarak diyet psikolojisinde değilseniz, birebir listelere bağlı kalmak istemiyorsanız 1 ay sürecek ve değişimi görebileceğiniz değişiklikler yapmaya ne dersiniz?

  • Şekere Veda Et;

Hayatınızda büyük bağımlılıkların oluşması ve vazgeçilme süresi 21 gündür. Eğer siz 21 günlük şeker detoksu uygulayabilirsiniz yaşasın, şekere karşı kuvvetinizi koruduğunuzu söyleyebilirim.  1 bardak çaya 4 küp şeker ekliyor ve günde 4 bardak çay içiyorsanız, sadece çayda bile şekeri bırakarak ayda 1 kg verebilirsiniz.

  • Tahıl Tercihini Değiştir;

Gün içerisinde tüketilen tahıl ürünleri beyaz un, börek, beyaz ekmek, makarna, pilav üzerine kurulu ise dengesiz bir kan şekeri dağılımı söz konusudur. Ancak tahıllar tam tahıllı, koyu renkli hale dönünce daha sağlıklı olacağınıza şüphe yok, üstelik bağırsaklarınızın daha iyi çalıştığını kendi gözlerinizle göreceksiniz.

  • Alkole Hoşçakal Deyin;

1 gram alkol şekeri 4 kalori içeriyor, üstelik alkolü özellikle akşam saatlerinde tercih ettiğiniz ve yanında da çeşitli mezeler tükettiğiniz için hem kalorisi artıyor hem de mide,bağırsak ve karaciğer için daha büyük bir tehlike oluşturuyor. Siz en iyisi uzun bir süre alkole dokunmayın.

  • Paketli Gıdaları Çöpe Atın;

Eve almış olduğunuz diyet dahi olsa bisküviler, abur cuburlar vb. bir çok gıda…  Aklınıza gelen sağlıksız olacağını düşündüğünüz bütün hazır gıdaları çöpe atın. İnanın 1liraya alınan kekten fayda gelmez. Onun yerine evde kendinizin hazırlayacağınız şekersiz kurabiyeler, az yağlı börekler veya kepekli poğaçalarla daha sağlıklı olacaksınız.

Diyete başlamak ve 2017 yazını formda geçirmek için 0539 981 9343 numaralı telefondan Diyetisyen Sinem Akgün’e ulaşabilirsiniz. Ankara’da yaşıyorsanız ofiste diyet hizmetinden, şehir dışındaysanız da online diyet hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago