Merhabalar,
Diyetteyken veya beslenmemize dikkat ederken, en çok takıldığımız noktalardan birisi acıktım ne yesem? Hem sağlıklı atıştırmalıklar yapmak istiyoruz, hem karnımız doysun hem de kalorisi düşük olsun istiyoruz. Diyet listesini bozmayan, diyetisyen kızdırmayan bu ara öğünler sayesinde hem zayıflamak hem de formunuzu korumak mümkün. 🙂
Evet artık hayatımızda böyle bir kavram var. Günlük hayatımıza giren yeni nesil yemeklerin neredeyse hepsi oldukça yağlı veya şekerli. Eğer kuru meyveler ve yulafla yapılmış bir atıştırmalık bulursanız gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
Çoğunlukla Makro marketler, Rossman veya gratislerde bulabileceğiniz 100 kalori civarı atıştırmalıklar hem kalori açısından uygun hem de şekerli bir tada sahip oldukları için harika bir kaçamak oluyor.
Evet biliyorum içerisinde şeker var, ama arada bir tüketilecekse neden olmasın? Önemli olan sizin ara öğün yaparken mutlu olmanız. Diyette en önemli kurallardan bir tanesi uyumlu olup, sizi mutlu etmesidir. Ama her gün düzenli olarak tüketmeniz de şeker yediğiniz için biz diyetisyenlerin istemediği bir durum.
İşte bizlerin en sevdiği en masum ara öğün. Hem kalsiyum depolarınızı güçlendiriyorsunuz hem de afiyetle ara öğün yapıyorsunuz. Bu ara öğün protein/karbonhidrat/yağ açısından oldukça dengeli bir dağılım gösteriyor ve uzun süre tok kalmanızı sağlıyor. Aynı şekilde Yoğurt + Meyve de tüketebilirsiniz. Daha ne olsun??
Küçük 2 dilim ekmeğin arasına az yağlı bir peynirle tüketeceğin peynirin kime zararı var? Ekmek yemeyin klişeleri uzun zamandır yok olsa da, ara öğünde çok acıkanlara lezzetli 17:00 ara öğünü büyük bir kurtarıcı oluyor. Akşam yemeklerini abartmaktan kurtuluyor ve daha sağlıklı tercihler yapmaya başlıyorsunuz. Günlük alacağınız kaloriye göre büyüklüğü ayarlanabilir hatta yanında ayran bile içebilirsiniz.
İçerdikleri sağlıklı yağlar ve protein sayesinde hem bağışıklık sistemini yeniliyor, kalbinizin daha iyi çalışmasını sağlıyor hem de cildinizi gençleştiriyor. Ancak yağlı oldukları için tüketime dikkat etmekte fayda var. Avuç içi miktarı kadınlar için, 2 katı da erkekler için uygun miktar 🙂
Yok artık! dediğinizi duyar gibiyim. Ama evet, diyette sütlü tatlı da tüketebilirsiniz ama dikkat haftada 1 kereden fazla tüketmeyin. Diyet listenizde sütlü tatlı hakkı varsa; muhallebi,sütlaç,dondurma,tavuk göğsü,puding daha neler neler…
Diyet listenizde bunlara yer yok ise, oldukça keyifsiz ve sıkıcı bir diyet yaptığınızı söyleyebilirim. Eğer sizde diyetinizde bunlar olsun istiyorsanız lütfen Ankara Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezine geliniz.
KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…
Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…
Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…
Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…
Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…
Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…