Categories: DiyetFit Yazılar

Bedeninizi 7 Adımda Baştan Yaratın!

Herkese merhabalar,

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte herkes de bir telaş başladı. Hızlıca kilo vermek ve forma girmek için elinizden geleni yapmaya başladıysanız yaşasın ancak bir türlü başlayamıyorsanız da size vereceğim küçük ipuçları sayesinde fazlalıklardan kurtulmanız artık daha kolay olacak!

Diyet yapmadan da diyetteymiş gibi beslenerek kilo verecek, bedeninizi forma sokacaksınız.

Yediğiniz yiyeceklere daha çok sebze ekleyin.

Sebzeler yüksek oranda lif ve su içerdiği için mide hacminizi doldurarak daha iyi bir şekilde doymanızı sağlar. Bağırsak hareketlerinizi hızlandırır, daha kolay bir şekilde doyar ve tuvalete çıkarsınız. Sandviçlerinize bol yeşillik-marul ekleyerek daha iyi bir doygunluk sağlayabilirsiniz.

Kendinizi omlet hazırlarken mantar, kabak ekleyebilirsiniz. Bu sayede küçük bir omlet yemektense daha büyük hacmi ile uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacak.

Kahvenize süt ekleyin.

Kahve tüketmek gün içerisinde hem enerjinizi yükseltecek hem metabolizmanızı hızlandıracak hem de antioksidan etkisi ile muhteşem hissetmenizi sağlayacak. Ancak kahvenizi tüketirken bir miktar süt eklerseniz hem daha iyi bir doygunluk sağlayacaksınız.

Yeşil çayı gün içerisinde eksik etmeyin.

Yemeklerden önce veya sonra tüketeceğiniz 1 fincan yeşil çay hem antioksidan etkisi ile gençleşecek, hem metabolizmanızı hızlandıracaksınız. Daha iyi bir doygunluk hissi sağlayan yeşil çay sayesinde iştahınızı kontrol edebileceksiniz.

Bol baharat tercih edin.

Yemeklerin daha lezzetli olması için karbonhidrat ve yağdan zengin olması önemli bir kriterdir. Ancak beslenmenize dikkat edip, formunuzu korumaya çalışırken yemeklerinizi yağsız hazırlayıp bol baharat ekleyerek hem daha lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Baharatların bir çoğunun metabolizma hızlandırma etkisi ve iştah kapatıcı özelliği olduğunu biliyoruz. Bu sayede hem kolaylıkla kilo verecek hem de lezzetli yiyecekler tüketeceksiniz.

Haşlanmış yumurtayı salata ile birleştirin.

Yaz mevsiminde yumurta yemek pek keyifli olmayabiliyor, bu sebeple hem sağlıklı bir öğün yapmak için hem de yumurta tüketimine ara vermemek için bol yeşilliklerle tüketeceğiniz haşlanmış yumurta yeterli protein almanızı sağlıklı bir öğün geçirmenizi kilo verme hedefinize ulaşmanızı sağlayacak.

Diyette eksik etmemeniz gereken başlıca yiyecekler arasında yumurta bulunuyor.

Makarnayı bol sebze ile tüketin.

Bazı zamanlarda makarna gibi karbonhidrat ağırlıklı yiyecekler tüketmek hepimizin en büyük ideali oluyor. Bu sebeple de makarnayı her türlü tüketiyoruz.

Makarnayı daha masum hale getirmek için yapmanız gerekenler anlatıyorum. Kepekli veya tam tahıllı makarna ve booool sebze, ister domatesli isterseniz haşlanmış sebzeler ile hazırlayacağınız makarnanın kalorisini düşürecek bu sayede de diyete uyumlu hale getirmiş oluyorsunuz.

Yiyeceklerinizi önceden hazırlayın.

Diyetin en büyük düşmanı hazırlıksız olmak! Bir çok kere danışanlarıma bunu söylemişimdir, eğer eve gittiğinizde sizi hazır bekleyen sağlıklı bir yiyecek olsa kötü yiyecek tercihlerine fast foodlara aklınızın kaymayacağını hepimiz biliyoruz. Bu durumda yapmanız gereken çok basit,

Buzdolabını en etkin bir şekilde kullanmak, buzluğa önceden pişmeye hazır halde beklettiğiniz etleri ve sebzeleri koyun. Haftalık yemek çizelgesi oluşturarak hafta içi akşam için yiyeceklerinizi önceden hazırlayın.

İşte diyetin temel kuralları bu kadar basit 🙂 Haydi şimdi kendinize bir iyilik yapıp başlayın…

Bilgi almak için Ankara Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı için 0539 981 9343 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago