Categories: DiyetSüper Gıdalar

Selülitle Savaş Başlasın!

Herkese muhteşem bir yaz gününden merhabalar,

Selülit zayıf, kilolu, kısa veya uzun neredeyse her kadının problemi, peki bu problemle nasıl baş etmek gerekir? Öncelikle selüliti tanıyıp ona nelerin sebep olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Selülitin en önemli sebebi genetiktir, genetik sebeplere sahipseniz işiniz çok daha zor oluyor. Ardından hormonal sebepler, hızlı kilo almak, egzersiz yapmamak oluşumun diğer sebeplerinden oluyor. Hatalı beslenme en önemli etkenlerden bir tanesi!

Yapmamız gereken konu basit, selülitle savaşan yiyecek ve içecekleri sık sık tüketip, selülite sebep olanları hayatınızdan çıkarmaya başlamanız gerekiyor.

SU

Bol su içmek kan dolaşımını hızlandırıryor ve ödemin oluşmasını önlüyor. Ayrıca yağ hücrelerinin atımını sağlıyor ve bu sayede selülit görünümünü azaltıyor, önlüyor. Günde 2,5 lt. altına inmemeye özen gösterin.

MAYDANOZ

Zengin bir C vitamini içeriği olan maydanoz kolajen yapımında önemli bir görev alır. Her sabah kahvaltınız ekleyeceğiniz bol maydanoz sayesinde hem ödemden kurtulup hem yeterli kolajen alarak selülit görünümüne engel olursunuz.

YEŞİLÇAY

İçeriğindeki kateşin ile yağ yakımını hızlandırıyor. Günden 2 fincan yeşil çay tüketmek hem metabolizmanızı hızlandırıyor hem yağ yakımına katkı sağlıyor hem de iştahınızı azaltmanıza yardımcı oluyor.

SELÜLİTE SEBEP OLAN YİYECEKLER

TUZ

Vücutta su tutulmasına ve dolaşım bozukluğuna yol açıyor. Bu sebeple az miktarda tüketmek oldukça önemli, sodyum bulunduğu için mutlaka tüketmeli ancak sınır olan 5 gram’ı aşmamalıyız.

En çok fast food ürünlerinde bulunduğu için selülitten kurtulmak için fast food’dan uzak durmak 1. kuralınız olabilir.

RAFİNE ŞEKER

Şeker tam bir kalori deposu bunu bilmeyen yok! Ancak sadece kalori için değil, zayıf olan bireylerde de selülit görüldüğü için dikkat etmeniz gerekenlerin başında yer alıyor.

Ayrıca şeker kolajen dokuyu yıkmaya çalıştığı için de uzak durmanız gerekenlerin başında yer alıyor. Meyvedeki şeker buna dahil değil!

ALKOL

Alkol hızlı bir şekilde karaciğerde yağ hücrelerine dönüştüğü için cildin görünümünü bozuyor, sadece selülit için değil, bir çok cilt probleminde başta yer alan etkenlerden oluyor.

HAYVANSAL PROTEİN

Vücutta yağlanmayı arttırdığı için hayvansal kaynaklı proteini tüketirken aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Ayrıca et/tavuk tüketirken yağlı kısımlarını tüketmemeye özen gösteriniz.

Daha iyi beslenmek ve selülit için diyet programına başlamak için Ankara'da bulunan Diyetisyen Sinem Akgün Beslenme ve Diyet ofisinden 0539 981 9343 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago