Categories: DiyetFit Yazılar

Diyet Pizza ile Zayıfla

Diyet yapmak bir çok kişiye kolay ve keyifli gelse de bir çok kişi de o yemekleri hazırlamak ve lezzetsiz yemekleri tüketmek bana göre değil diyor.

Bilinen alışılagelmiş diyet yemeklerinin dışında artık çok eğlenceli ve lezzetli tarifleri sizlerle paylaşarak denemenizi ve diyet yapıyorum düşüncesinden daha çok sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı oturtarak zayıflamanız emin olun ki çok daha kolay olacaktır. Önemli olan diyet yapmak değil, diyetin, diyet listesinin sürdürülebilir olmasını sağlamaktır.

Eğer diyet yaparken keyifli menüler ve tatlar eklerseniz, her gün yeni bir tarif katarsanız diyet yaptığınızın bile farkına varmadan kilo kaybedeceksiniz.

Özellikle yeni yıla girmeye bu kadar az zaman kalmışken kendinizi şımartmak yeni yıl gecesi bambaşka bir sen olarak, yaşamak istiyorsanız diyet tarifleri incelemeli ve yaklaşık 4-6 kilo arası kaybederek yeni bir hayata başlamalısınız.

 

Gelelim sizi zayıflatacak, kalorisi düşük, fit ama çok lezzetli tarifimize;

Fırında Kabaklı ve Tavuklu Pizza
4 adet kabak (yarıya bölünmüş ve içleri alınmış)
Yarım soğan
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
1 kase haşlanmış tavuk parçaları
Domates sosu
İstediğiniz baharatlar
1 kase light kaşar

 

Kabakları fırın tepsisine veya borcama dizin, önceden tepsiye bir miktar yağ ekleyebilirsiniz. 8 parça kabağı önce 180 derecelik fırında 10 dakika kadar pişmesini sağlayın. Ardından hazırladığınız baharatlı domates sosunu kabakların içine pizza sosu gibi ekleyin, geriye kalan (kaşar hariç) tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, domates sosunun üstüne ekleyin. Tekrar fırına verin, pişmeye yakın fırındaki kabaklarınızın üzerine kaşar ekleyerek eritin.

 

Afiyet olsun!

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago