Categories: Fit Yazılar

Diyet Yapmadan Haftada 1 Kilo Ver

Diyet kelimesini duyunca nefret edenler, daha çok yemek yemeye başlayanlar veya kendimi huzursuz hissediyorum diyenler, bu yöntemler tam size göre!

 

Metabolizmanızı hızlandıracak, sizi kolay yoldan zayıflatacak, sağlıklı kilo vermenize yardım edecek 10 basit yöntemle kilolara elveda diyeceksiniz.

 

3 Ana Öğün, 2 Ara Öğün Yap!

 

Diyetisyenlerin ara öğünlere bayıldığını herkes bilir. Bunun bir nedeni de metabolizma hızınızı arttırıyor olması. Ağzınıza en ufak parça yemek attığınızda, sindirim ve boşaltım sistemine dahil olan bütün organlarınız (mide, bağırsak, safra, pankreas vb. ) çalışıyor. Bu sayede metabolizma hızlanıyor, kolaylıkla ve sağlıklı şekilde kilo veriyorsunuz.

 

Hidrasyon Terapisi Al!

 

“Bu da ne demek?” Bunun adı aslında, daha çok su içmelisiniz demek. Hem de çok çok, bol bol demek… Günde 2-3 lt. arası su tüketimi sizin için oldukça önemli. Sindirim sistemi, böbreklerin çalışması, hatta yakılan yağların atılması ve cildinizin güzelliği bile su içmenizle alakalı desem, sanırım daha çok su içersiniz.

 

Telefona Diyet/Spor Uygulaması İndir!

 

Gün içerisinde çok hareketli olduğunuzu düşünseniz bile, objektif bir bakış açısından zarar gelmez. Mutlaka bir fitness programı indirerek kaç adım attığını, kaç kalori aldığını öğrenmeye başla!

 

Tabağını Süper Yiyeceklerle Doldur!

 

Pek sevilmeyen ama düşük kalorili o yiyeceklerden bol bol tüketirsen, mide hacminin büyük kısmını düşük kalori ile doldurup, daha sağlıklı beslenmeye başlayacaksın. Yani tabağının yarısına salata veya haşlamış sebze koymayı unutma.

 

Spora Başla!

 

Bütün gün iş yerinde oturanlar arasındaysan, harekete geçmen lazım. Akşamları 1 durak önce inerek veya kısa mesafelere araba kullanmayarak veya daha profesyonel davranıp, spor salonu üyeliği başlatarak, bu adımı atman gerekir. Kas ağırlığın ne kadar fazlaysa, vücut o kadar çok kalori yakar. Yani güçlüysen, zayıfsın demektir.

 

Şekeri Bırak!

 

Belki en zor adımlardan bir tanesi olacak, ama 1 küp şekerin 20 kalori olduğunu öğrendikten sonra çayına şeker atmak istemeyeceksin. Üstelik şekerli bir çok yiyecek, gofret, kek, pasta gibi, yüksek oranda yağ içerdiği için zayıflamana engel oluyor. Bir taşla 2 kuş vuracaksın!

 

Yoga Yap!

 

Yoga yüksek kalori harcayacağın veya seni zorlayacak bir egzersiz türü olmayabilir, ancak stresten uzaklaşmak ve doğru solunuma sahip olmak metabolizmanın özgürce çalışmasını sağlayacak ve aslında çok da kalori harcamadan kendiliğinden kilo vermeye başlayacaksın.

Abur Cubur Gıdaları Kes!

 

Gün içerisinde özellikle akşamları yediğin, bisküvi, kek veya fast food türü yağlı ve hazır yiyeceklerden uzak durmalısın. İçerdiği doymuş yağ asitleri yüzünden daha çok kilo almış olabilirsin. Kalorisinin düşük olduğuna bakma, doğal olmayan yiyeceklerden uzak durmalısın.

 

Kas Ağırlığını Arttır!

 

Bu daha çok spora yoğunlaşman anlamına gelmiş olabilir, ama sadece sporla değil, doğru beslenerek kas kütleni arttırabilirsin. Kas ağırlığını arttırmak için bitkisel ve hayvansal protein türlerinden yeterli ve dengeli beslenmen gerekir.

 

Tabağına Peçete Koy!

 

İşte burada yapman gereken, yemeği tabağa almadan önce alta peçete eklemen veya daha sonra yanına peçete eklemelisin. Bu şekilde dışarıda yediğin yemeğin yağ ve kalori miktarını azaltarak kilo vermeye başlayabilirsin.

 

Bunlar benim için yeterli gelmez diyorsan, mutlaka Ankara’daki Diyet ve Beslenme Danışmanlığı ofisimize uğramalısın.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago