Categories: DiyetFit Yazılar

Diyetle İlgili 7 Taktik

Diyet yapma düşüncesi sizi yorduğunda, diyet programı tamamlandığında veya diyete başlayacaksınız ama gene de kendinizi ve vücudunuzu alıştırmak istediğinizde uygulayabileceğiniz basit adımlar sayesinde hem diyet adaptasyonunu sağlayabilir hemde yavaş bile olsa kilo verme sürecinin içerisine girebilirsiniz.

BOL SIVI ALIN

Gün içerisinde yeterince sıvı alımı kilolarla savaşmakta bir numaralı kuralınız olabilir. Her insanın yaşına-cinsiyetine-kilosuna göre değişse bile günde en az 8 bardak su içmelisiniz. Bol sıvı alarak açlık hissini azaltabilir, yağ hücrelerinin toksik olarak atılmasını sağlayabilir ve cilt sağlığından, kansere kadar bir çok hastalığa karşı önlem alabilirsiniz.

Suyun yanı sıra bitki çayları ve sıcak sularda sıvı alımınızı arttıracaktır. Ancak çay ve kahvenin fazla miktarda tüketilmesi ödem oluşturacağı için kilo vermenize engel olabilir.

Su içmekte zorlanıyorsanız, içerisine elma, tarçın gibi aroma verici meyve ve baharatlar ekleyebilirsiniz.

MEYVE TÜKETİN

Gün içerisinde atıştırmalık tüketmek sizi bir sonraki öğünde daha az yemeye teşvik eder, eğer ki ara öğün haklarınızı meyveden yana kullanırsanız çok doğru bir karar vermiş olursunuz.

Bol miktarda vitamin-mineral alıp aynı zamanda yüksek lif içeriği sayesinde hem sizi bir çok hastalığa karşı korur, cilt sağlığınızı güzelleştirir hem de sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur.

DOĞRU BESLENİN

Evet kalori anlamında yüksek besleniyor olabilirsiniz ancak doğru beslenme kavramını hayatınızda baş köşeye koyun. Hamburger değil de, ekmek arası köfte yemeyi tercih edin. Bu sayede kendinizi daha iyi hissedecek ve kilo verirken de diyet yapmadığınızın farkında olacaksınız.

Gün içerisinde tüketilen sağlıksız yemekler düşük kalorili olsa bile kilo almanızda veya bölgesel yağlanma da oldukça etkili.

BİTKİ ÇAYI TÜKETİN

Toplum olarak siyah çay ve kahveyi çok yüksek sıklıklarla içen ve bununla gurur duyan bir yapımız var. Evet kalorisiz evet kış günlerinde oldukça iyi geliyor. Ancak bu kadar sık çay ve kahve tüketimi ne yazıkki sağlıklı değil!

Çok sık kahve veya çay tüketenlere önerim gün içerisinde 2 fincan bitki çayı içmeleri yönünde. İllaki zayıflatan ve kötü kokan ot çaylarından olmak zorunda değil ıhlamur tarçın gibi bir çay bile sizi değiştirmeye yetecektir.

KAHVALTIYI ATLAMAYIN

Günün en önemli öğünü! Şüphe yok ki kahvaltı yapanlar, yapmayanlara göre çoook daha sağlıklı. Kahvaltı yapanlar üzerinde yapılan bir çalışmaya göre öğle ve akşam yemeklerini daha hafif geçirdikleri, daha az yağlı yiyecekler tercih ettikleri ve daha zayıf oldukları gözlemlenmiş.

Sadece haftasonu değil, her gün güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz.

UYKU ÖNEMLİ

Gün içerisinde harcadığınız enerji de yediğiniz yemeklerde uyku sırasında tam anlamıyla ortaya çıkıyor.

Beynimiz enerjinin yaklaşık %20 sini kullanıyor ve bunun büyük bir kısmını uykudayken gerçekleştiriyor. Yani uyuyarak kilo verebilirsiniz. Düzenli bir şekilde uyuyanların daha az atıştırdıkları, daha az şişlik ve gazdan şikayetçi oldukları görülmüş.

Üstelik geç bir saatte uyumuyorsanız gece ara öğün yapmak istemezsiniz dimi?

KENDİNİZİ SEVİN

Diyete başlamanın sağlıklı olmanın ilk kuralı budur aslında, kaç beden olursanız olun veyahut dışarıdan nasıl görünürseniz farketmez. Kendinizi iyi hissetmeye bakın, rakamlar kilolar hep gelip geçici!

Kişiliğinizi, yaratıcılığınızı sevin. Unutmayın, şişman insan mutlu insandır! Ancak kendinizi o kadar çok sevin ki bu bedene ihanet etmekten vazgeçip diyet yapmaya, sağlıklı beslenmeye ve kilo vermeye değecek kadar çok sevin.

Daha ayrıntılı bilgi almak için Ankara’da bulunan Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezini ziyaret edebilir veya 0539 981 9343 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

 

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago