Categories: Fit Yazılar

Güne Kahvaltısız Başlamayın!

Söz konusu doğru beslenme olduğu zaman her uzmanın ağzından duyacağınız tek şey vardır. Kahvaltıyı atlamayın! işte bu cümle aslında sizin diyet yaparken uygulamanız gereken en temel nokta.

Bir çok uzmandan, diyetisyen duyulan en temel sağlıklı beslenme kuralı, kahvaltı. Kahvaltının bu kadar önemli olmasının sağlıklı beslenme ve zayıflama da mutlaka önemli bir rolü olmalı ki herkes tarafından dile getirilsin, değil mi?

Peki siz günlerinizi kahvaltısız mı geçiriyorsunuz yoksa güzel bir kahvaltı ile başlayıp günü keyifli mi geçiriyorsunuz. Kahvaltı yaptığınız ve yapmadığınız günlerde tükettiğiniz yiyeceklere göz atmaya ne dersiniz? Basit bir beslenme defteri tutarak bile kahvaltının sizi nasıl etkilediğini öğrenebilirsiniz.
İşte kahvaltı yapmanız için önemli nedenler;

Akşam yemeği veya gece ara öğününden sonra uyku süreci başlıyor ve umuyoruz ki bu süre içerisinde vücudunuza yiyecek sokmuyorsunuz, peki sabah uyandığınız zaman aradan geçen yaklaşık 10-12 saatlik zaman diliminde ne mi oluyor. Bedeniniz sahip olduğunuz depolardan besleniyor, gece vücudumun neden enerji ihtiyacı olsun diye düşünmeyin. Uyurken çalışan beyin, günün en yoğun anından bile daha çok enerjiye ihtiyaç duyuyor.

Yani yakıtını harcamış bir bedenin enerji toplaması ve güne enerji dolu başlaması için kahvaltı ŞART! Üstelik metabolizmanızı hızlandırmanız işte tam bu noktada başlıyor.
Yapılan araştırmalar kahvaltı yapmayanların gün içerisinde daha çabuk yorulduklarını ve daha az fiziksel aktivite yaptıklarını ortaya koymuş. Tüm gün hastalıklı gibi gezmemek için daha çok yürümek ve aktif olmak için kaslarınızı çalıştırıp zayıflamak için kahvaltı şart imiş.

Yapılan başka bir araştırma ise kahvaltının hafıza ile ilişkisini ortaya koymuş. Güne kahvaltı ile başlayanlar daha güçlü hafızaya ve daha konsantre çalışmaya başlıyormuş. Özellikle okul çağı dönemindeki çocuklarda kahvaltının önemi burada başlıyor. Çocuklar kahvaltı yaptıkça derslere odaklanması kolay oluyor, bu durum da başarıyı beraberinde getiriyor.

Belki bu durum kahvaltıda düzenli tükettiğimiz yumurta sayesindedir.

Kötü kolesterolü düşürmekte en önemli etken, kahvaltıymış. Kahvaltı yapanlar kalp krizi riskini %27 azaltıyor ve damarların sağlıklı kalmasını sağlıyormuş.

Gün boyunca dengeli kan şekerinin oluşmasını sağlıyor, insülin direncini azaltıyor ve sizi diyabetten koruyor. Bu durumda kahvaltı yapanların daha az diyabet hastası olduğunu da söylemek mümkün.

Yani kahvaltı bir çok hastalığın ilacı. Kahvaltınızı atlamamaya sadece zayıflamak için değil her yaşta sağlıklı olmak için dikkat etmelisiniz.

Kahvaltı yapanlar daha zayıf oluyor. Nasıl mı? Uzun süreli açlık yaşamanızı önlüyor, gün içerisinde gereksiz ve sağlıksız yağ alımını azaltıyor ve bağırsaklarınızın daha dengeli çalışmasını sağlıyor. Bu sayede sizi zayıflatıyor ve metabolizmanızı hızlandırıyor.

Hızlı kilo vermek için kahvaltı öğününü atlamayın, sağlıklı bir beden için güne kahvaltı ile başlamak şart!

Eğer kahvaltı için vaktim yok ne yapacağım diyorsanız iletişim’e tıklayarak bana ulaşabilir ve size uygun olan diyet programlarından birine başlayabilirsiniz. Bu sayede hem kilo verebilir hem de sağlıklı beslenirsiniz.

Ankara’da yaşıyorsanız Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezine gelerek, eğer şehir dışındaysanız online diyet yardımıyla sizlere ulaşabilirim.

 

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago