Kadınların her ay başına gelen sancılı, ağrılı, şişkinlik veren ve bazen canından bezdiren doğal bir süreç PMS veya Regl veya Adet dönemi. İsmine ne derseniz deyin, gene de acılı ve sıkıntılı bir süreç olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz.
Yenilen çikolatalar, karın bölgesinde bekletilen sıcak su torbaları sizin için bir çözüm olmaz. Belki de yaptığınız bu uygulamalar aslında çok yanlış olduğu için işe yaramıyordur? Doğru beslenerek ve diyetisyen tavsiyelerine uyarak adet-regl-pms dönemini daha rahat geçirmeniz mümkün.
Doğru beslenmek sadece kilo vermek için değil, sağlıklı bir regl dönemi geçirmek için de oldukça önemlidir. Sağlıklı karbonhidratlar tüketmek, yeterli sebze ve meyve almak, hem tatlı krizlerinizi önler hem de sancılarınızı azaltır.
Çok tuzlu besleniyorsanız adet döneminde daha fazla şişlik sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bu şişlik sizi kıyafetlerin içine sokmaz, otururken bile rahatsız hissedersiniz. Eğer regl döneminde-öncesinde-sonrasında kendinizi çok şiş hissediyorsanız mutlaka tuzu azaltın ve günde 2,5 lt su içmeye başlayın
Yapılan çalışmalar vitaminler ve adet arasında oldukça iyi bir ilişki olduğunu göstermiş. A vitamini kapsülü alanların adet sancısı yaşamadıkları çalışmalar tarafından gösterilmiş.
E vitamini desteği alanlarında regl döneminde fiziksel olarak daha rahat hissetiği, B vitamini grupları vücutlarında eksik olan kişilerin regl öncesi ve sonrasında daha çok stres yaşadığı çalışmalar tarafından gösterilmiş.
İçerisinde östrojen olduğu için gebeler kullansa mı kullanmasa mı hala karar verilememiş olsa da, eğer gebe değilseniz 1 tatlı kaşığı kadar tüketmeye her gün çalışın. Uzun süreli tokluk sağlaması ve yağ asidi açısından zengin olması sayesinde kas kramplarını azalttığı gösterilmiş.
Ay boyunca hafif aktivite ile bile olsa egzersiz yapan kişilerin daha az sancılı ve ödemli bir regl dönemi geçirdikleri görülmüş. Üstelik egzersiz yapan kişilerin daha sağlıklı beslendiği ve vitamin-mineral açısından da yetersizliklerin olmadığı görülmüş.
Ne kadar çok yürüyüş o kadar az ağrı, ayrıca regl döneminde uygulayabileceğiniz yoga hareketleri olduğunu bi kenara yazın!
KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…
Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…
Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…
Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…
Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…
Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…