Bazı insanların ciltlerinin parlaklığı ve dinç görünütüsü bizi şaşırtır, bunun ardındaki sırrın genellikle estetik operasyonlar veya pahalı kremler olduğunu düşünürüz. Ancak doğru beslenmenin büyük mucizesini görmek, sağlıklı bir cilde kavuşmak ve daha iyi hissetmek için bilmeniz gereken basit kurallar var.
Cilt sağlığınız için mutlaka doktora görünmeli ve her hangi bir sorun yoksa diyet önerileri sayesinde daha güzel bir cilde sahip olmalısınız.
Eğer sivilceli cilt yapısına sahipseniz tüm bu uygulamaları düzenli olarak 2 hafta deneyin hem bedendeki incelmeyi hem de cildinizin güzelleştiğini göreceksiniz.
Günde en az 8 bardak su içmelisiniz. Kilonuza, yaşınıza ve hareketlilik durumunuza göre su ihtiyacınız değişse bile günde en az 8 bardak su içmelisiniz ki cildiniz neme doysun ve böbrekleriniz daha sağlıklı çalışsın.
Diyetinizde liflere yer verin. Bol bol lif kaynağı yiyecekler tüketin, cilt problemi yaşayan bir çok kişinin bağırsakla ilgili sorunları olduğu da görülmüş. Son dönemde bağırsak üzerine yapılan bir çok çalışma da bu durumu kanıtlar niteliğinde. Eğer bağırsaklarınız düzenli çalışıyor ise cildiniz daha sağlıklı olabilir.
Diyetinizde antioksidan kapasitesi yüksek olan yiyecekler tercih ederseniz, hücre yaşlanmasını ve serbest radikallerin oluşumunu önlersiniz. Taze sebze ve meyvelerde bol miktarda antioksidan bulunur. Günde 2 porsiyon sebze 3 porsiyon meyve tüketebilirsiniz.
Kötü yağlar vücudunuz için zararlı iken, iyi yağlar olarak adlandırılan yağlar, içerisinde bulunan elzem yağ asitleri sayesinde ciltle ilgili sorunlarınızı çözer. Üstelik doğal olarak içerdiği E vitamini sayesinde hücre yaşlanmasına da engel olur.
Kabak çekirdeği, avokado, ceviz, fındık, zeytin gibi yiyecekler sağlıklı yağ kaynaklarıdır.
Sofrada tuz kullanma alışkanlığını bırakın. Evet yemeklerinize ekleyebilirsiniz ama sofrada tuzluğa yer veriyorsanız booool miktarda tuz alıyorsunuz ve o kadar yüksek miktarlara inanın hiç gerek yok! Sodyumun ciltte artması demek kabarıklık ve kızarıklıklara neden olur. Yani sivilce değil de renk tonu eşitsizliği varsa belki sorun fazla tuzlu yemekler tercih ettiğiniz içindir.
Tuz yerine baharat ekleyerek tuz tüketimini azaltabilirsiniz.
KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…
Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…
Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…
Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…
Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…
Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…