Categories: DiyetFit Yazılar

Sivilceye İyi Gelen Yiyecekler

İnsan hayatının belirli bir bölümü maalesef ki sivilce veya benzeri cilt problemleri ile uğraşmakla geçiyor. Özel günler küçük bir nokta yüzünden zehir olabiliyor. Bunun önüne geçmek için diyet ve sağlıklı beslenme kurallarını uygulamanız gerekiyor.

Cilt yağının kıl diplerini tıkaması sonucu oluşan sivilceler, ileri boyutlarda tüm yüzü, kol ve sırt gibi bölgeleri kaplayarak hem hoş olmayan bir görüntüye sebep oluyor hem de sağlıksız ve kalitesiz bir hayata yol açıyor.
Peki Sivilce ve Beslenme arasında bir etkileşim var mı?

Fast Food Tüketimi

Günlük hayatımızda koşturmacadan veya sadece zevk için sağlıksız, bol kalorili ve en önemlisi bol yağlı yiyecekler tüketmek zorunda kalıyoruz. Bu durum tekrarlandığı zamanlarda hem vücudun kendi yağının artışına yani kilo almaya başlıyoruz. Hem de cilt yağının artmasına sebep olarak sivilce, akne veya siyah noktaların oluşumu kolaylaştırıyoruz.

Hamburgerler, kızartmalar, pizzalar, kötü yağda kızartılmış bütün yiyecekler, çikolata gibi yiyecekler sivilcenin artışına sebep oluyor.

SİVİLCELERDEN KURTULMANIN YOLLARI

Cilt sağlığı için önemli olan 2 vitamin bulunmaktadır. Bunları gün içerisinde yeterli miktarda aldığınızdan emin olmalısınız.  A ve E vitamini…

Retinoller ve antioksidan içeriği sayesinde A ve E vitamini sizi hem gençleştiriyor hem  cildi sıkılaştırıyor hem de sivilcelerle savaşmaya başlıyor.

Gün içerisinde;

  1. Günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketimi
    Mevsim sebze ve meyvelerinden tüketerek hem bol miktarda vitamin ve mineral alırsınız, hem lif kaynağı sayesinde bağırsaklarını korursunuz hem de bu taze yiyeceklerin yardımı ile cildin ve vücudun fazla yağlarından kurtulursunuz.
  2. Tam tahıllı ekmek ve benzeri gıdaların tüketilmesi
    Kan şekerinin regülasyonunu sağlayan bu yiyecekler aynı zamanda bol miktarda içerdiği B grubu vitaminleri sayesinde cildin bariyeri olarak görev görüyor ve dışarıdan etki edecek olan kirlere karşı mücadele veriyor.
  3. Haftada 2 kez fırında veya ızgarada balık tüketimi
    İçerdiği omega-3 ve çinko sayesinde önemli bir bağışıklık sistemi güçlendirici olarak görev alıyor ve sağlıklı yağlar içerdiği için cildin yağlanmasını önlüyor.
  4. Sağlıksız yağlar yerine sağlıklı olanların seçilmesi
    Ceviz, fındık, avokado, zeytinyağı sağlıklı yağ kategorisine girerken; tereyağı, kuyruk yağı, kaymak hatta tam yağlı süt ve yoğurt ürünleri cildinizin sağlığını etkileyebiliyor. Yeterli ve sağlıklı yağ alımı sayesinde E vitamini alabilir ve cildinizi koruyabilirsiniz.

Bu basit beslenme kuralları sayesinde sağlıklı bir cilde kavuşamadıysanız; Ankara Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığına gelerek doğru yiyecekler ve diyet listesiyle sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago