Categories: Diyet

Yazın Kilo Vermek Daha Kolay!

Yaz aylarının gelişiyle artan sıcaklıklar hayatımızı biraz zorlaştırsa da kilo kaybı daha kolay hale geliyor.

  • Yaza formda girme isteği motivasyonu artırıyor!

Havaların ısınmasıyla birlikte kış aylarında depoladığımız yağları kaybetme isteği kilo verme sürecimizi kolaylaştırıyor.

Bikinilerin giyilmesi, herkesin kısa kollular ile tüm gün gezmesi, kırk kat giyinip de göbek-popo kapatmamak diyet sürecine de yardımcı oluyor. Aynı karşısında çıplak şekilde daha çok vakit geçirmeye başlıyorsunuz.

  • Yaz aylarında aktivite düzeyimiz artıyor!

Soğuk havalarda açık havada egzersiz yapmak zorlaşıyor, günlerin de kısa oluşuyla aktivite düzeyimiz düşüyor. Yaz aylarında havaların ısınmasıyla hem aktivite düzeyimiz fazlalaşıyor hem de günlerin uzaması egzersiz için ayıracağımız zamanı artırıyor.

Akşamları yapacağın 30 dakikalık bir yürüyüşün faydalarını kış mevsiminde göreceğine eminim, hadi durma başla!

  • Yağlı yiyecek tüketimi bu mevsimlerde azalıyor!

Genelde herkesin damak zevkine hitap eden kızartma gibi yağlı yiyecekler bu mevsimlerde bizlere biraz ağır gelir. Tükettiğimiz yağlı yiyeceklerin azalmasıyla aldığımız kalorileri dengelemek daha kolay hale gelebilir.

Yağlı yiyecekleri tüketmek istiyorsan da fırını tercih ederek kontrolü sen eline alabilirsin.

  • Sıvı tüketimimiz artıyor!

Artan sıcaklıklarla ferahlamak için tükettiğimiz sıvı miktarı artıyor. Ancak dikkat et! Ferahlamak için şekerli içecekleri tercih etmen fark etmeden aldığın kilolara da sebep olabilir. Mesela limonlu soda tüketmek yerine sade soda ve sıkılmış limon suyunu tercih edebilirsin.

Ayrıca su içmeyi sevmiyorsan, suyunun içerisine salatalık/elma/nane gibi ferahlatıcı tatlar ekleyip hem detoks özelliği katabilir hem de daha çok su tüketebilirsin.

  • Meyve/sebze çeşitliliği artıyor!

Taze meyve ve sebzelerin artışı bize ağır yiyeceklerin yerine bir alternatif oluşturuyor. Aşırı şerbetli tatlılar yerine soğuk bir meyveyi, fazla yağlı yemekler yerine hafif bir sebze yemeğini tercih etmemiz bu mevsimlerde kolaylaşıyor.

Bir çok sebze meyve bu dönemde piyasada bulunuyor, sevilen yiyecekleri tüketerek hem antioksidan kapasitemiz artıyor hem lif alımınız artıyor hem de kilo veriyorsunuz.

  • İştah azalıyor!

Havaların ısınmasıyla iştahımızda azalma oluyor. Azalan iştahla kilo yönetimi daha kolay bir hale geliyor. Böylelikle farkında olmadan bir kaç kilo eksiye düşmüş oluyorsunuz. Yaz mevsiminin iştah azaltıcı etkisi sayesinde hayat daha kolay!

 

Yaz aylarında sağlıklı beslenmek ve keyifli bir diyet programı geçirmek istiyorsanız Ankara’da bulunan Diyetisyen Sinem Akgün Beslenme ve Diyet Danışmanlığı ofisinden 0539 981 9343 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Sinem Akgün

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago