Categories: Diyet

Yılbaşında Diyet Bozanlara 5 Öneri

Yılbaşı akşamında çok yiyenler sanıyorum ki burada! Evet biliyorum, ben size sınırsız özgürlük vermiştim. Yılbaşı gibi, bayram gibi özel günlerde diyetin dışına hepimiz çıkıyoruz. İpin ucunu kaçırdıysanız basit çözüm yollarını izleyerek dengeyi sağlayabilir ve kilo almadan yolunuza devam edebilirsiniz.

YÜRÜYÜŞ YAPIN

Yılbaşı akşamı çok yediniz içtiniz olabilir, önemli olan devamını nasıl getirdiğiniz… Yeni yılın ilk günü bol bol yürüyüş yapın, eğer kar yağdıysa biraz kar topu oynayın ki enerji harcayın. Dün fazladan yemiş olduğunuz o börekleri veya kuruyemişleri vücudunuzdan atmanın en güzel yöntemi bu! Kilo vermeye devam etmek veya kilonuzu korumak istiyorsanız dengelemeniz ŞART!

BOL SU İÇİN

Gün içerisinde 2,5-3 lt arası su içmelisiniz, havalar soğuk olabilir, içemiyor olabilirsiniz evet ama dün fazla kaçırdığınızı unutmayın! Güne bol su içerek başlayın ve devamını getirin. Aldığınız fazla kalorileri yakmanın ve kilo kaybetmenin yolu mideyi sağlıklı yiyecek ve içeceklerle doldurmak olacaktır.

SALATA TÜKETİN

Öğle yemeğini atlayın ve yerine salata tüketin, bu sayede gün içerisinde alacağınız kalori miktarını azaltmış olacak ve kendinizi daha hafif hissedeceksiniz. Gün içerisinde bol yeşillik tüketerek daha sağlıklı beslenebilir ve toksik maddelerden kurtulabilirsiniz.

Üstelik bol şekilde lif alacaksınız ve bu sayede kabızlık gibi bir sorun yaşamadan diyet programınıza devam edebileceksiniz.

PROTEİN AĞIRLIKLI BESLENİN

Yılbaşı akşamı çok kaçırdıysanız karbonhidratlı bir öğün tercih etmek yerine protein tercihi yapın. Et/tavuk/balık tercih edebilirsiniz yanında pilav veya makarna tüketmek yerine ekmek/çorba daha iyi bir tercih yöntemi olacaktır.

Böylelikle denge kurulacak ve kilo almadan yolunuza devam edebileceksiniz.

STRES YAPMAYIN

Stresin size kilo aldırdığını söylesem daha da çok stres yapar mıydınız? 1 gecede kimse 5 kilo alamaz, alınan 1 kilo bile olsa hızlı şekilde kayıp gerçekleşir. Endişe etmeyin bugüne kadar başarıyla devam ettirdiğiniz diyet serüvenini bugün de başarıyla devam ettireceğinizden hiç şüphem yok!

2017 yılında Sağlıklı Beslenmeyi öğrenmek ve zayıflamak için Ankara’da bulunan Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezinden randevu alabilirsiniz.

 

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago