Categories: Diyet

Yılbaşında Diyet Yapılır mı?

Bu hafta kontrole gelen veya yeni diyete başlayan bir çok hastam ile bu konu konuşuldu. Bu konu hakkında, fikirler üretildi, pazarlıklar yapıldı.

Koca bir yılı geride bıraktık, 2016 bize pek keyifli ve hayırlı gelmedi, dileğimiz 2017’de hem ülkemiz hem de bizim için büyük mutlulukları getirmesi yönünde.

Yeni yıla ilk giriş yapacağımız bu günde, bazılarımız evinde, bazılarımız ise dışarıda eğlenecek ve bolca yemek ve kalorili içecekler ortaya çıkacak! Bu durumda zayıflama çalışanlar neler mi yapıcak?

Uyum sağlayın 🙂 Evet, evet özel günlerinizde sevdiklerinizde bir arada olduğunuz o nadir anlarda etrafa uyum sağlayın. Aaaa benim listemde bu yok, tüh elmayı fazla kaçırdım. Yılbaşı kuruyemişinden çok yedim diye dert etmeyin!

Diyet listesine uyumu ertesi günlere bırakın, evet belki 1 gecelik günahın bedeli bir kaç gün boyunca ödenecek belki o gün yediklerinizin yüzünden tartıda daha fazla çıkacaksınız. Ama sevdiklerimizle ve keyifle geçireceğimiz kaç günümüz kaldı ki?

Size bir de yılbaşında yapabileceğiniz efsane bir yemek tarifi vererek yılbaşı akşamınıza bir kalori de ben ekliyorum!

Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu

Malzemeler;

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 küçük tavuk

Yarım limon

1 su bardağı arpacık soğan

100 gram tereyağı

500 gram kestane

1 paket brüksel lahanası

Tuz-karabiber-kekik-maydanoz

Oda ısısındaki tereyağına maydanoz, kekik karışımını, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Alüminyum folyoya rulo şeklinde sararak buzdolabında dondurun.

Tavuğu fırın tepsisine yerleştirin. Süzme yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiberi küçük bir kasede çırpın. Karışımı tavuğun her tarafına eşit miktarda sürün. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çeşnili tereyağından bir kaç dilim keserek pişmiş tavuğun üzerine yerleştirin.

Arpacık soğanların kabuklarını soyun tencereye alın. Üzerine sıvıyağ ve 1 çay bardağı su gezdirip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabukları soyulmuş kestaneleri ekleyin ve haşladığınız brüksel lahanaları ile birlikte harmanlayın. İstediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Tavuğu servis tabağına alın. Kenarlarına hazırladığınız garnitürü yerleştirip servis yapın.

Sevdiklerinizle birlikte keyifli, huzurlu bir yeni yıl geçirmeniz ve 2017’de tüm kilolarınızdan kurtulmanız dileklerimle…

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago