Categories: DiyetFit Yazılar

Zayıflatan 9 Tavsiye

Soğuk kış günlerinde sabah uyanmakta zorluk yaşıyoruz, işe gitmek hatta eve dönmek bile ayrı bir zorluk taşıyor. Her gün büyük bir yorgunluk ve zorlukla yaşıyoruz…

Acaba tüm bu yorgunluğunuzun sebebi kötü beslenmek olabilir mi?

Kendinizi daha dinç, sağlıklı ve keyifli hissetmek için yapmanız gerekenler aslında oldukça basit: DOĞRU BESLENMEK…

Doğru beslenme alışkanlığı kazanarak hem daha sağlıklı olabilir hem de zayıflamaya başlayabilirsiniz.

Doğru beslenme alışkanlıkları nedir?

1. Akşam  yemeğini erken yemeye çalışın, akşam 9’da yemek için sofraya oturuyorsunuz, gecenin bütün yükünü taşıyorsunuz demektir. Midenin sindiremediği bütün yiyecekler daha fazla depolanmaya sebep olur, ayrıca mide ve bağırsak rahatsızlıklarına davetiye çıkarır.

2. Rafine ve işlenmiş yiyeceklerden vazgeçin.

3. Günde en az 8 bardak su için.

4. Isırgan çayı harika bir zayıflatıcıdır, metabolizmayı hızlandırır ve idrar döktürücü özelliği sayesinde ödeminizden kurtulmanızı sağlar.

5. Mutlaka gün içerisinde iyi yağlardan tüketmeye çalışın. Avokado, zeytinyağı, ceviz, fındık, badem, kabak çekirdeği gibi yiyecekler iyi yağ kaynaklarıdır. Hepsi elzem olan yağ asitlerini içerir ve sizin sağlığınızı korumaya yardımcı olur.  Kötü yağlardan uzak durmaya çalışın, tereyağı, kuyruk yağı, sakatatlar, kötü yağlara örnektir.

6. Ana öğünleri asla atlamayın. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür, doyduğunuzu en çok kahvaltıda hissedin.

7. Alkolu azaltın. Karaciğeri yoran ve yağ metabolizmasını etkileyen en önemli sebeplerden birisi alkol tüketimidir. Eğer farkında olmadan çok fazla içiyorsanız, miktar sınırlaması getirin. Günde 1 kadeh kadınlar için en uygun miktardır.

8. Hareketli olun, bütün gün masa başında oturuyorsanız saatte 1 ayağa kalkıp yürüyüş yapın sadece 5 dakika yürümek bile tüm organlarınıza iyi gelecek, en çok da yağ yakmanıza yardımcı olacak!

9. Geçici diyetler yapmayın! Diyet yapmak vücuttaki metabolik enzim fonksiyonunu yavaşlatır, buna bağlı oalrak dokularınızın içlerinde bulunan yağ hücreleri şişer ve zararlı bir hale gelir. Kaslar güçsüz hale gelir. Geçici ve popüler diyetlerden uzak durun. 

Ankara’da yaşıyorsanız, Diyetisyen Sinem Akgün’e yüzyüze görüşerek ulaşabilir veya 0539 9819343 numaralı telefondan online diyet için randevu alabilirsiniz.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago