Günlük hayatımızda tükettiğimiz bir çok besinin sağlığımız için günlük hayatımıza devam edebilmemiz için çok büyük faydaları bulunuyor. Ancak bazı yiyecekler var ki daha sık tüketmemiz gerektiğini faydaları ile bizlere göstermeye çalışıyor. Bu makalemde size sağlığınıza faydası olacak bazı yiyeceklerden bahsedeceğim.
Bütün bu yiyecekler toprağın bize verdiği yararlı gıdalar olsa bile, her yiyeceği fazla tüketmenin faydası olmayacağını bilmeliyiz. Üstelik her bireyin seveceği veya vücudunun tolere edeceği yiyecekler farklı olduğu için Diyetisyen tarafından oluşturulmuş bir diyet programını uygulamalıyız.
Hadi başlayalım…
Kış aylarında sıklıkla tüketilen bitkisel protein kaynakları, sağlıklı tohumlar baklagiller zayıflama diyetlerinde karbonhidrat içerdiği için bir miktar kısıtlansa bile kolesterolünüze, kalp sağlığınıza ve bağırsaklarınıza iyi gelecek nadir yiyeceklerden.
Yoğun lif içeriği sayesinde mide ve bağırsak sağlığını destekliyor ve tümör hücrelerinin oluşumuna engel oluyor.
Düşük glisemik indeksi sayesinde diyabet hastalarının da tüketebileceği bu sağlıklı yiyecekleri haftada 1-2 kere ana yemek olarak veya salatalarda kullanmaya başlayın.
Kış mevsiminin en çok tercih edilen sebzelerin yıkaması ve hazırlaması biraz zahmetli olsa da tadı her şeye değiyor. Eğer bu konuya ayıracak vaktim yok diyorsanız, donmuş ürünleri de tercih edebilirsiniz.
Ispanağın en güzel özelliklerinden bir tanesi düşük kalorili olması ve çiğ şekilde tüketildiğinde mide hacmini doldurarak düşük kalori ile öğün geçirmenizi sağlaması. Kilo vermek isteyenlerin haftada birkaç gün ıspanak tüketmesi önerilir. Ancak ıspanağı tüketirken içerisine pirinç/bulgur eklememeye özen gösterin.
Yüksek oranda içerdiği antioksidan sayesinde vücutta dolaşan serbest radikalleri önleyerek sizin daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanızı sağlıyor.
Demir, A vitamin, folik asit açısından da oldukça zengin bir kaynak olarak ıspanağa önem vermemiz gerekiyor.
Son dönemde çok sık tüketilmeye başlanan bu tahıl ise, buğdaya karşı hassasiyeti olan zor sindiren insanların yardımına koşuyor. Üstelik daha düşük kalorisiyle diyette zayıflama programlarında etkili oluyor.
Kolesterolü düşürmede, zayıflama da etkili. Bol miktarda protein kaynağı içeriyor ve günlük protein ihtiyacınızını karşılamada etkili bir şekilde çalışıyor. Diyabeti olan hastalarda düşük glisemik indeksi sayesinde tüketilmesi önerilen tahıllar arasında bulunuyor. Haşlayarak tüketebilirsiniz.
Lif kaynağı olması sayesinde bağırsaklar ve mide üzerinde sağlık yönünden mutlaka tüketilmesi öneriliyor.
Bir dönem tüm Türkiye’de yoğun şekilde satışa sunulan bu meyve aslında sadece kilo verme işine yaramıyor.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan bu meyvenin gerçek halini bulmak biraz olsa da, gün içerisinde 1 avuç içi kadar tüketmek, yorgunluğun azaltılmasına, cildinizin daha sıkı ve sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor.
Güzel bir atıştırmalık olan kuruyemişlerden benimde en çok beğendiğim olan bademe sıra verebiliriz. Yağlı olması ve kalori açısından yüksek değerlere sahip olması sebebiyle tüketim miktarına dikkat etmekte yarar var. Özellikle zayıflamak isteyenler ara öğünlerine koymalı ama 10 taneden fazla tüketmemeli.
Kötü kolesterolün düşürülmesinde ve kalp sağlığının korunmasında etkili olan badem, Beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını, daha sağlam diş ve kemiklere sahip olmamızı sağlıyor.
Zayıflama diyetlerinde önerilen meyvelerin arasında yer alır, bunun sebebi yağ yakımında etkili olmasından kaynaklıdır. Ancak greyfurt sadece yağ yakmanızı sağlamaz.
Bağışıklık sistemi üzerinde mucizevi denilebilecek düzeyde faydaları bulunmaktadır. Cilt sağlığını koruma da etkin olması nedeniyle bir çok kremin içerisinde özü bulunmaktadır.
Yorgunluk belirtilerinin azalmasına yardımcı olur ve kendinizi daha enerji dolu hissetmenizi sağlar.
Rengini veren laykopen sayesinde en yararlı sebzelerden birisi oluyor. Kalp sağlığı ve beyin üzerinde yapılan bir çok araştırma uzun süreli domates tüketiminin kalp krizi riskini ve felç riskini %20 oranında azalttığını gösteriyor.
Kanseri önlemede ve bağışıklık sistemini güçlendirme de etkin rol oynuyor. Zayıflamak isteyenler ise sıklıkla tüketebilir, çünkü kalorisi oldukça düşük! Onun için diyette sıklıkla tüketilebilir.
Ancak tüm bunlarla kilo vermek pek mümkün değil, bahar dönemi gelmişken Diyet yapmayı düşünürseniz Ankara’da bulunan Diyetisyen Sinem Akgün Beslenme ve Diyet Danışmanlığı ofisinden bilgi ve destek alabilirsiniz.
KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…
Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…
Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…
Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…
Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…
Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…