Categories: Diyet

C Vitamini Deposu Turunçgiller ve Faydaları

Herkese soğuk bir Ankara’dan merhaba!

Kış mevsimi geldi, geliyor. Havalar soğumaya, gündüzler kısalmaya başladı. Bilenler bilir Ankara’nın en güzel mevsimi sonbahar olsa da bağışıklık sistemimiz bu değişikliği pek sevmiyor gibi 🙂

Mevsim geçişlerinin en büyük olumsuz tarafı vücudun alışma sürecinde bağışıklık sisteminin zayıflayarak hastalıklara yakalanma ihtimalimizi arttırması. Gün içerisinde bir sıcak bir soğuk geçen zamanlar doğru kıyafeti seçememek ve bu dönemlerde çok yorulmak grip olmamıza sebep oluyor.

C vitamini açısından zengin olan yiyeceklerden tüketerek gribe yakalanma ihtimalımızı azaltabiliyoruz ve gribin daha hafif geçmesini sağlayabiliyoruz.  Ancak  sağlıklı bir kış dönemi geçirmenin en kolay yolu;
  • Sağlıklı beslenmek,
    Spor yapmak,
    Stresi azaltmak…

Biz bugün Turunçgillerin tüm faydalarına bakıp, sizi gripten bir parça olsun korumayı amaçlıyoruz 🙂

C VİTAMİNİ DEPOSU

Bunu bilmeyenimiz yok sanırım, değil mi? Peki C vitamini başka nelere yarıyor derseniz, diyabet hastalığının önlenmesinde, obezite riskinin azaltılmasında, kan değerlerinin iyileştirilmesinde, immün sistemin güçlendirilmesinde oldukça etkili. Üstelik cilt ve saç sağlığınız için C vitamininden zengin yiyecekleri tüketmenizde fayda var.

İMMUNİTE GÜÇLENSİN

Neredeyse her yuvarlak ve tatlı/ekşi meyve bu işlemi hakkıyla yerine getiriyor 🙂

İmmün sistemimiz her gün yeni radikaller, ortaya çıkan problemler, bakteriler ve virüslerle savaş halinde. Bu sistemi korumak ve güçlendirmek vücudumuza yapacağımız en önemli iyilik olacaktır 🙂

Ancak grip olduktan sonra tüketilen yoğun C vitaminin faydası olmadığını bilmeniz gerekir, bardak bardak portakal suları tüketmek sizi gripten kurtarmaz, önleminizi önceden almalısınız.

ASTIM VE ALERJİLERLE SAVAŞ

C vitamini astım ve alerji gibi immün sistem hastalıklarına karşı korumada oldukça etkili, sistemin güçlenmesini ve bağışıklık sistemiyle ilgili sorunların ortaya çıkmasını önlüyor.

SİNDİRİME DESTEK

Turunçgil meyveler içerdikleri yüksek oranda lifler sayesinde bağırsaklarınızın daha sağlıklı daha kolay bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Özellikle portakal yoğun lif içeriği sayesinde sizi kabızlıktan kurtarıyor.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜN

Lif içeren bir çok yiyecek gibi turunçgiller de kolesterolün düşürülmesine yardımcı oluyor. 2017 yılında yayınlanan yeni bir çalışmaya göre turunçgiller kolesterolün düşürülmesinde ve kan basıncının düzenlenmesinde en etkili görev yapan yiyeceklerin içerisinde yer alıyor.

KALBİNİZİ SEVİYOR

İçerdikleri lifler, C vitamini, kolin ve potasyum sayesinde kalp sağlığınızı korumaya yardımcı oluyor. Potasyumdan zengin beslendiğiniz zaman sodyum daha düşük oranlara ilerliyor ve bu da sizin kalp hastalıklarına karşı daha iyi korunmanızı sağlıyor.

Potasyum alımı %20 arttırılan insanlarda KardiyoVasküler Hastalık riski %50 oranında azalmış.

TEMİZ BİR CİLT

Daha temiz, parıldayan ve sivilcelerden uzakta bir cilt için de sağlıklı beslenmek ve diyet en önemli koşul. Bu koşulların arasına turunçgilleri de ekleyin. Çünkü vitamin-mineral desteği, beta karoten sayesinde hem daha sıkı hem de ışıldayan bir cilde sahip olabilirsiniz.

Doğru beslenmenin ipuçları ve zayıflama programları için lütfen Diyetisyen Sinem Akgün ile iletişime geçiniz.

 

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago