Categories: Diyet

Daha Çok Yiyerek Zayıflanır mı? Evet!

Herkese merhabalar,

Diyet yaparken yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi de çok çok az beslenmektir. Bir çok danışanım, benimle birlikte sağlıklı beslenme programına başlamadan önce bu hatayı yapıyor. Ancak bilinmesi gereken az yemek değil, sağlıklı beslenmek!

Daha az yiyerek diyetin ilk başlarında kilo verebilirsiniz ancak bunun sonuçları diyetin ilerleyen zamanlarında daha kötü bir şekilde karşınıza çıkabilir. Özellikle düşük kalorili diyetlerde vücudunuz kendini kitleyerek kilo vermenize engel olur.

Düşük kalorili diyetlerde verilen kiloların büyük çoğunluğunun kas ve su kaybı olduğunu bilmeniz gerekir. Bunun dışında düşük kalorili beslenmek yağ depolarınızın özellikle korunmasına yol açıyor.

Eğer diyet yapmayı, kilo vermeyi, sağlıklı bir beslenme programı oluşturmayı düşünüyorsanız, mutlaka diyetisyen aracılığı ile görüşmeye başlamanız gerekir.

Özellikle yüksek kalorili diyetlerle zayıflamaya başlamak hem sizi motive edecek hem de ilerleyen süreçlerde kilo kaybınızın devam etmesini sağlayacaktır. Kalori yüksek olduğu için de yağ depolarınızın yanmasını ve kas depolarınızın korunmasını sağlayacak.
Giderek daha düşük kalorili beslenmeye geçmek yerine haftalık düzende farklı diyet programları denenebilir. Biraz daha karbonhidrat içeren veya protein içeren diyetleri değiştirerek farkı yaşayabilirsiniz. Ancak uzun süreli devam ettirmemek gerekir!

Eğer sende çok zor doyanlar arasındaysanyaşasın, bol bol sebze tüketebilir, sebze suyu içebilirsin. Bir çok tarif deneyebilirsin. Özellikle akşamları sıklıkla atıştırıyorsan neden marul, salatalık veya haşlanmış sebze tüketmeyesin ki!

Eğer sorun tatlılardaysa, evde yapabileceğin tatlı ihtiyacını giderecek bir çok diyet tatlı tarifine kolaylıkla ulaşabilirsin.

Eğer sorunun düzensiz bir hayat ise, kendine bir ajanda alabilir, tüm haftayı, yiyeceklerini ve egzersiz programını düzenleyebilirsin.

Diyet yapmak değil, diyete başlamak çok zor! Hadi bir adım atın ve sağlıklı yaşamınıza başlayın!

Hemen şimdi, başlamak için Ankara’da bulunan Diyetisyen Sinem Akgün’den randevu alabilir veya online diyet sistemi ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago