Categories: DiyetFit Yazılar

Meyve Tüketimini Abartıyor musunuz?

Kış aylarında akşamları hep birlikte meyve tüketmeyi siz de seviyorsunuz değil mi? Özellikle akşamları ailemiz ile öğleden sonra  iş yerinde tüm iş arkadaşlarımız ile birlikte meyveler ortaya çıkıyor ve çok da farkına varmadan sadece tüketiyoruz.

Günde Ne Kadar Meyve Yemeliyim?

Bir çok kişinin sorduğu sorular arasında yerini alıyor. Gün içerisinde 450-500 gram meyve tüketimi ortalama olarak önerilen bir miktardır. Ancak bu kişiden kişiye göre mutlaka değişiklik gösterir.

Meyveleri Neye Göre Seçmeliyim?

Meyveleri içerdikleri şeker ve su oranına göre seçmek her zaman için doğru bir yöntem olmayabilir. Glisemik indeks olarak adlandırılan ve kan şekerini yükseltme seviyesine göre belirlenen bir orana göre meyve tüketimini gerçekleştirmek daha doğru olur. Mesela muz, incir gibi glisemik indeksi yüksek olan meyveleri daha az; çilek, erik gibi glisemik indeksi daha düşük olan meyveleri daha çok tüketmeliyiz.

Kilo Verirken Meyve Tüketmeli Miyim?

Sağlıklı bir beslenmenin olmazsa olmaz koşulları arasında sebze ve meyve bulunur. üstelik meyveler içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde sizin daha iyi bir bağışıklık sisteminize sahip olmanıza yardımcı olur. Bağırsaklarınızın temel düzende çalışması için de uygun bir miktarda lif almanız önerilir. Gene lif ihtiyacınızı karşılamak ve daha iyi çalışan bağırsaklara sahip olmak için mutlaka meyve ve sebze tüketmelisiniz.

Fazla Meyve Yersem Kilo Alır Mıyım?

Bir soruya kocaman bir EVET! diyelim. Evet fazla meyve tüketimi tabiki tüm yiyeceklerde olduğu gibi karaciğerinizin yağ depolamasını başlatmasına sebep oluyor. Bu sebeple günlük size özel önerilen miktarları aşmamaya özen gösterin ve mutlaka daha sağlıklı meyveleri tüketmeye çalışın.

  • Bir öğünde tüm meyve haklarınızı değil, ara ara tüketerek günü dengelemeye özen gösterin.
  • Özellikle meyveleri yoğurt veya badem gibi yiyeceklerle tüketmek daha az meyve tüketmenize yardımcı olur.
  • Taze sıkılmış bile olsa meyve suyu tüketiminden kaçının.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago