Categories: DiyetFit Yazılar

Daha Sağlıklı Bir Beden İçin 6 Adım

Hazır yeni bir yıla başlamışken, yeni bir dönemi bedeniniz için de başlatmaya ne dersiniz. Daha sağlıklı bir beden daha sağlıklı bir hayat ve daha ince bir vücut için çok zor adımlarla değil de, daha kolay ve basit yöntemlerle zayıflamak oldukça keyifli olacaktır.

DİYETE HAZIRLIK

Bazen kendimizi bu sürece hazırlamak hem beden olarak hem de ruh hali olarak oldukça zorlayıcı olabiliyor. Bunun için ilk kural kendinize inanmanız. Başarıya ulaşacağınız yönünde olmalı. Ruhunuzu rahata kavuşturmak için bir diyetisyenden profesyonel yardım almak oldukça önemli olacaktır.

Şimdi sırada bedeni hazırlamak var. Ne mi yapacaksınız? Kısa süreli bir diyet programı uygulamaya başlayabilirsiniz. 3-5 günlük uygulayacağınız kısa süreli detoks programları sizin diyet düşüncesine alışmanıza ve midenizin küçülmesine yardımcı olur. Üstelik uyguladığınız süre de kaybettiğiniz kilo sayesinde motivasyonunuzu arttırabilirsiniz.

SAĞLIKLI YİYECEKLER TÜKETİN

Sağlıklı olduğunuz yiyeceklere geçiş yapıp, sağlıksız olduğunu bildiğiniz tüm yiyeceklerden uzak durun. Meyve mi tüketmek istiyorsunuz, porsiyon miktarına dikkat etmeden dilediğinizce tüketin, bu sayede zararlı olan yiyeceklerin vücudunuzda yarattığı toksik etkiden ve bağımlılık yaratan maddelerden kurtulmaya başlayacaksınız.

BASİT EGZERSİZLERE BAŞLAYIN

Gün içerisinde daha hareketli olmaya başlayın, ocağın başında beklerken eğilip kalkarak kendinizi spora adapte edebilir, daha hareketli olabilir ve kas gücünüzü arttırmaya başlayabilirsiniz.

Soğuk dönemlerden geçiyor olabiliriz ama bazen nefes almak istiyoruz ve evden çıkıp nefes alın, yürüyün yorulun. Terlediğinizi hissettiğinizde sporun sizi çok mutlu ettiğini de göreceksiniz.

KURALLAR KOYUN

Kendinize bir rutin oluşturun ve kurallar koyun, bunların sayesinde disipline girmeniz çok daha kolay olacaktır. Bundan kastım ne mi? Erken yatmak için alarm kurun, erken kalkmaya özen gösterin. Akşam yemeklerini hafif geçirmek için bir anlaşma yapın, ama anlaşmayı sadece kendinizle gerçekleştirin.

STRESİ AZALTIN

Yoğun stres altındaki insanların daha zor kilo verdiklerini kanıtlayan çalışmalar var. Özellikle de kilo veremiyorum düşüncesi kilo vermenize engel olan en büyük sebep olabilir. Sakin olun! Siz istedikten sonra zaman alsa bile mutlaka kilo vereceksiniz, çünkü bu durumu hakediyorsunuz, bunun için çabalıyorsunuz, emek veriyorsunuz. Mutlaka karşılığını alacaksınız.

Günde 10 dakika bile olsa sessiz bir köşede oturup, bugünüm nasıldı diye kendinizi sorgulayın ve motivasyonunuzun artması için kendinizi destekleyin.

DİYET EĞİTİMİ ALIN

Tüm buraya kadar gerçekleşen kuralları mutlaka uygulayın ve sonuçlarını almaya başlayın. Doğru beslenmeyi öğrenmek için bir diyetisyenden yardım alın ve hangi yiyeceklerin vücudunuza neler yaptığı konusunda bilgi edinin. Diyet programının ardından, sağlıklı beslenme programı ve kilo koruma programına geçin. Bu programlar sayesinde ömür boyunca sağlıklı olacak ve kilonuzu korumaya başlayacaksınız.

Diyetisyen hizmetinden faydalanmak için Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezi’nden ofis veya online diyet randevusu alabilirsiniz.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago