Categories: DiyetFit Yazılar

Diyet Ürünler Zayıflamaya Yardımcı mı?

Light ürünleri, diyet ürünleri market raflarından artık daha sık görmeye başladık. Neredeyse bir çok marka kalorisi azaltılmış değişik ürünleri bizlere sunmaya başladı. Bu ürünler sayesinde diyet programlarını renklendirmek çok daha keyifli bir hal aldı.

Ancak bir çok kişi diyet ürünleri tüketerek kilo vereceğini düşünmekte, sadece bunları tüketerek kilo kaybetme umudu en büyük hatadır. Özellikle gün içerisinde sürekli olarak paketli ürün tüketimi önerilmemektedir. Bunun yanı sıra, diyet ürünlerden bol miktarda tüketmek de size kilo verdirmeyeceği gibi aksine kilo almanıza sebep olabilir.

Diyet ürünler kalorisi sıfır olan yiyecekler değil sadece kalorisi azaltılmış yiyeceklerdir.

Diyet Yaparken Light Ürün Tüketmek Zorunda Mıyım?

Diyetisyen yardımıyla uyguladığınız diyetlerde light ürünleri tüketmek zorunda değilsiniz. Özellikle yüksek kilolarla başlıyorsanız, diyetin ilk başladığı dönemde sosyal hayatınıza uyum sağlamak ve diyeti damak tadınıza uygun hale getirmek için özellikle light süt/yoğurt ürünlerinden uzak durmalısınız. Evde normal yoğurt tüketilirken sadece kendiniz için light ürün almak ve tüketmek bir süre sonra sıkıcı ve yorucu olacaktır. Bu durum diyetten tamamen çıkmanıza neden olabilir.

Son kiloları vermeye çalışırken ya da normal hayatında da light ürünler tüketen biri olarak diyete başlıyorsanız, light ürün tüketebilirsiniz. Son kiloların gitmesi daha zor olduğu için yağ alımınızın kısıtlanması daha kolay bir diyet süreci geçirmenizi ve daha hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır.

Diyet Bisküviler Tüketmeli Miyim?

Eğer gün içerisinde çok sık acıkıyorsanız ve çayın/kahvenin yanına yiyecek abur cubur ürünler seviyorsanız neden olmasın? Ancak tükettiğiniz ürünlerin de belirli bir kalorisinin olduğunu bilmeli ve buna göre ayarlanmış bir diyet listesiyle devam etmelisiniz.

Nasılsa diyet diyerek 1 paket ürünü tüketmemeli, doğru miktar ve doğru ürün hakkında diyetisyenden yardım almalısınız.

Keyifli bir diyet süreci geçirmek sadece sevdiğiniz gıdalarla gerçekleşir. Bu yüzden diyete başlıyorum diye, bütün alışkanlıklarınızdan vazgeçmeden, keyif alarak tükettiğiniz gıdaları da listenize ekleyerek dengeli ve sağlıklı bir beslenme planının oluşturulması için çabalamasınız.

Doğru bir listeye sahip olmak için Ankara’da yer alan Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezin’den randevu almak için 0539 981 9343 numaralı telefondan iletişim sağlayabilirsiniz.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago