Categories: Diyet

Diyet Yapanlara 3 Önemli Tavsiye

Yaz aylarına az kalınmasıyla beraber herkeste bir zayıflama telaşı başladı, mezuniyet baloları, düğünler, eğlenceler yaklaşırken daha ince kıyafetleri giyecekken daha çok dikkat etmeye başlamak harika bir olay!

Kilo vermeyi amaçlarken sadece tartıdaki rakama değil de sağlıklarına yoğunlaşanların daha iyi bir kilo yönetim süreci gerçirdiğini söylemeliyim. Bu sayede yavaş ilerleseniz bile kalıcı çözüm yoluna kavuşuyor ve ideal kilonuzu yıllarca koruyabiliyorsunuz.

Sizlere önereceğim 3 yöntemi ömür boyu uygulayarak kilo koruma programında ve zayıflama programında daha başarılı olabilirsiniz.

YAVAŞLAYIN

Diyet yaparken en önemli kurallardan birisidir, bu konuda eğitim almış kişilerin, diyetisyenlerin en sık söylediği şey yavaş yemek yiyin! Ben size yavaş İÇİN! önerisinde bulunuyorum, içtiğiniz suyu, maden suyunu veya çayı daha yavaş içmeniz beyninizi kandırmaya yönelik önemli bir hareket, bu sayede daha çok yeme içme sinyali oluşacak ve ağzınız neredeyse hiç boş kalmadığı için kendinizi tok hissedeceksiniz.

Ayrıca tüm gün bir şeyleri içmek midenizin akşam saatlerinde daha dolu olmasını sağlayacak ve atıştırmalıklardan kurtulmuş olacaksınız.

Yapılan bir araştırmaya göre yemek ve içmek konusunda yavaş olanların daha az kilo sorunuyla karşılaştığı ve ideal kilolarına yakın olduklarını göstermiş.

TUZU AZALTIP-BAHARATI ARTTIRIN

Tuzlu yiyecekler tüketmeyi sevenlere, tuzu bırakamayanlara en güzel öneri; bol baharat kullanımı. Ne kadar çok baharat kullanırsanız, yediğiniz yemekler o kadar lezzetli olur üstelik kendinizi daha iyi hissedersiniz, Tuz kullanmadığınız zamanlarda ödem sorunu yaşamayacağınız için daha hafif olursunuz.

Tüm dönemlerde tuz tüketimini azaltmak yaşayacağınız sağlık sorunlarını da azaltır, günlük 5 gram kullanılması gereken tuzun ülkemiz ortalamasında 16 gram kullanıldığını bilseydiniz, tuzu azaltmaya başlardınız.

Baharatların bir çoğu metabolizma hızlandırma ve yağ yakma konusunda oldukça etkili, bunları gerçekleştirmese bile bağışıklık sisteminizi koruyan, kanserden ve bir çok hastalıktan etkilenmemenizi sağlayan gene mucizevi baharatlar oluyor. Hayatınızdan acı biberi, zencefili, zerdeçalı, tarçını eksik etmediğiniz sürece daha sağlıklı olacağınız kesin!

KALORİ SAYMAYIN

Bir çok danışanım diyetisyene gelmeden önceki diyet süreçlerini kalori sayarak geçiriyor. Kalori saymak sizi yormaktan başka bir işe yaramaz! Yiyeceklerin kaloriden daha değerli olduğu kısımlar vardır. İyileştirici güçleri, sizi hastalıklardan koruma etkileri ve içerdiği değerli vitamin-mineraller sayesinde kaloriden çok daha önemli bir işlevleri olduğu kesin.

Sağlığa faydası olmayan düşük kalorili diyet ürünler yerine daha yüksek kalorili kuru yemişler tercih etmeniz ve bunu bir hayat şekli haline getirmeniz uzun dönemde kilo vermenize ve sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.

Diyet yapmak için mutlaka kan tahlili yaptırmanız gerektiğini ve diyetisyenden yardım almanız gerektiğini unutmayın!

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago