Categories: Diyet

Gripten Kurtulmanın 4 Kolay Yolu

Herkese merhabalar, grip sezonunu açmış bulunuyoruz 🙂

Havaların düzensiz seyretmesi, biyolojik saatimizin düzene alışamaması, mevsim geçişi sebebiyle iyi çalışamayan bir bağışıklık sistemi ve etrafta yol alan mikroplar sayesinde karşılaştığım bir çok kişide grip başlangıcı bitişi veya en yoğun dönemini görebiliyorum.

Grip olmak normal ancak kolay bir şekilde kurtulmak isterseniz, size vereceğim küçük ipuçlarını bi’ inceleyin derim 🙂

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, bağışıklık sistemimizi güçlendirerek, daha iyi bir şekilde mikrop ve virüsleri alt etmemize yardımcı oluyor. Düzenli olarak hindistancevizi yağı tüketen bireylerde akyuvar sayısının daha iyi çıktığına dair yapılan bir çok çalışma bulunuyor.  Her gün tükettiğiniz türk kahvenizin içerisinde 1 tatlı/çay kaşığı hindistan cevizi yağı eklerseniz hem daha kolay kilo verebilir hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

ZENCEFİL

Grip olan herkesin tükettiği ve çok bilinen bir doğal yiyecek daha. Zencefil hem öksürük hem de burun tıkanıklığına oldukça iyi geliyor, mukus salgısı ve akciğer üzerinde genişlemelere sebep olduğu biliniyor. Bu sayede hem gribi atlatırken hem de grip olmadan önce tüketerek iyi olabileceğiniz gıdalar arasında yer alıyor.

Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız günlük tüketeceğiniz bitki çaylarınızla, eğer kilo almak için uğraşıyorsanız da bal ile birlikte tüketebilirsiniz.

STRES

Aslında yakalandığımız bir çok hastalığın sebebi maalesef ki stres, DNA nın yaşlanması üzerine yapılan bir çalışma da örnek ikizler baz alınıyor ve birinin kötü beslenme ve sporsuz olmasına diğerinin ise, iyi beslenen spor yapan ideal kilosunda ancak stresli bir hayatı olmasına önem veriliyor. Sonuç olarak iyi beslenen ancak stresli olan ikizin kötü beslenen ancak stressiz olan ikizden daha kötü bir DNA tablosu ortaya çıkıyor.

Eğer günlük hayatınızda stresi azaltmazsanız çok grip olursunuz 🙂

SIVI ALIMI

Bir çoğumuz havaların soğumasıyla birlikte su tüketimini azaltıyoruz, su tüketimini günlük 2 lt. in üzerinde devam ettirmemiz sağlığımız için ve grip sezonu için oldukça önemli. Ayrıca gribe yakalandığınız zaman da bol bol su tüketerek vücudun sıvı kaybetmesine engel olmalıyız. 🙂

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago