Categories: DiyetFit Yazılar

Kilo Vermene Yardım Edecek 5 Yiyecek

Kilo vermek büyük mesele, özellikle son 3-5 kilonuz kaldıysa vücudu biraz daha zorlamanız gerekir ki kilo kaybı başlasın, bu durumda bazı yiyecekleri daha çok tercih ederek daha sağlıklı şekilde kilo verebilir ve istediğiniz bedene sahip olabilirsiniz.

Bazı kişiler de diyet lafını sevmediklerinden uygulamakta zorluk yaşıyorlar, bu yüzden sağlıklı beslenme programlarına bu özel yiyecekleri ekleyerek daha kolay şekilde kilo verebilir ve sağlıklı çalışan bir metabolizmaya sahip olabilirsiniz.

Greyfurt

Bu lezzetli ve kıpkırmızı meyveyi sabah kahvaltınıza veya ara öğünlerinize ekleyerek daha hızlı çalışan bir metabolizmaya ve hızlı kilo kaybına kim hayır diyebilir?

Yapılan çalışmalara göre sabah kahvaltısına yarım greyfurt ekleyen kişilerin 4 hafta sonunda yağ kütlesinden ortalama 2 kilo kaybettiklerini ortaya koymuş.

Yoğurt

İçerisinde bulunan kalsiyum tam bir obezite düşmeni. Mide ve bağırsak sağlığı için içindeki maya bakteriler oldukça faydalı olan yoğurt, şişmanlıkla mücadele etmek içinde harika bir çözüm yolu.

Karbonhidrat/protein/yağ açısından dengeli bir besin olan yoğurdu öğle ve akşam yemeklerinde veya ara öğünlerde tüketerek kilo verebilirsiniz.

Diyet listesinde en az 2 kase yoğurt veya ayran bulunanlar bulunmayanalara göre % 20 daha hızlı kilo veriyor. Ben demiyorum, araştırmalar öyle diyor.

Elma

En sevilen meyveler arasında yer alan bu güzellik içeriğinde bulunan pektin sayesinde , uzun süreli tokluk sağlıyor. Mide ve bağırsak hastalıklarında etkili oluyor ve tatlı krizlerini engelleme de işe yarıyor.

İçerdiği E vitamini sayesinde dişlerinizi ve cildinizi güzelleştirirken, metabolizmanızı hızlandırarak daha zayıf olmanızı sağlıyor.

Keten Tohumu

İşte en başarılı kilo kaybı sağlayan besinlerden birisi! Tokluk metabolizmanızı etkileyerek daha geç acıkmanızı ve gece kaçamaklarını önlemede oldukça etkili oluyor.

Gece atıştırmayı seven diyet danışanlarına önerim yoğurt içerisine ekleyecekleri 1 tatlı kaşığı keten tohumu sayesinde abur cuburlara yer vermeden günü bitirmelerini sağlıyor.

Eğer öğleden sonraları çok acıkıyorsanız öğleden sonraki ara öğüne ekleyebilirsiniz. Ama nasılsa tokluk sağlıyor deyip, bol bol tüketmemeye dikakt edin. Her yiyeceğin fazlası zararlı!

Günlük 1 tatlı kaşığı yeterli bir miktar 🙂

Yumurta

Kahvaltıların vazgeçilmezi, bu güzel yiyecek hepimizin bildiği üzere uzun süreli tokluk sağlıyor. Sağladığı tokluk sayesinde bir sonraki öğünde, daha sağlıklı yiyecekler tercih etmenizi sağlıyor. Sizi fast food yiyeceklerden uzak tutuyor ve protein içeriği sayesinde kas gücünüzü arttırmaya çalışıyor.

Özellikle sporla birlikte zayıflamaya çalışanların çoğunlukla tercih ettiği yumurtayı her hangi bir sağlık sorununuz yoksa günde 1adet tüketmeye özen gösterin.

Metabolizmanızı hızlandıracak ve size kilo verdirecek diğer öneriler için Ankara Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago