Kış aylarında akşamları hep birlikte meyve tüketmeyi siz de seviyorsunuz değil mi? Özellikle akşamları ailemiz ile öğleden sonra iş yerinde tüm iş arkadaşlarımız ile birlikte meyveler ortaya çıkıyor ve çok da farkına varmadan sadece tüketiyoruz.
Bir çok kişinin sorduğu sorular arasında yerini alıyor. Gün içerisinde 450-500 gram meyve tüketimi ortalama olarak önerilen bir miktardır. Ancak bu kişiden kişiye göre mutlaka değişiklik gösterir.
Meyveleri içerdikleri şeker ve su oranına göre seçmek her zaman için doğru bir yöntem olmayabilir. Glisemik indeks olarak adlandırılan ve kan şekerini yükseltme seviyesine göre belirlenen bir orana göre meyve tüketimini gerçekleştirmek daha doğru olur. Mesela muz, incir gibi glisemik indeksi yüksek olan meyveleri daha az; çilek, erik gibi glisemik indeksi daha düşük olan meyveleri daha çok tüketmeliyiz.
Sağlıklı bir beslenmenin olmazsa olmaz koşulları arasında sebze ve meyve bulunur. üstelik meyveler içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde sizin daha iyi bir bağışıklık sisteminize sahip olmanıza yardımcı olur. Bağırsaklarınızın temel düzende çalışması için de uygun bir miktarda lif almanız önerilir. Gene lif ihtiyacınızı karşılamak ve daha iyi çalışan bağırsaklara sahip olmak için mutlaka meyve ve sebze tüketmelisiniz.
Bir soruya kocaman bir EVET! diyelim. Evet fazla meyve tüketimi tabiki tüm yiyeceklerde olduğu gibi karaciğerinizin yağ depolamasını başlatmasına sebep oluyor. Bu sebeple günlük size özel önerilen miktarları aşmamaya özen gösterin ve mutlaka daha sağlıklı meyveleri tüketmeye çalışın.
KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…
Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…
Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…
Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…
Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…
Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…