Categories: DiyetFit Yazılar

Ofis Çalışanlarına Diyet Programı

Obezite günümüzün en büyük sağlık sorunu, tüm dünyada giderek artan bu hastalığın başlama sebeplerinden birisi de ev içerisinde geçirilen zamanların azalması.

Obezite sadece fiziksel olarak değil, sağlık anlamında bir çok kişiyi etkilemekte. Mide-bağırsak sorunları, kalp hastalıkları, diyabet, tansiyon, doğumsal sorunlar, kanser gibi akla gelmeyecek bir çok hastalığın sebebi maalesef ki, sahip olunan fazla kilolar.

Kilolardan kurtulmanız gerektiğini biliyor ancak harekete geçemiyorsanız, iş yerinde diyet yapamıyorum bahanelerine saklanıyorsanız, birlikte çözüm yoluna ulaşabiliriz. Nasıl mı?

EVDEN YEMEK GÖTÜR

Öğle yemeğinde iş yerinde yemek çıkmıyor ve bu durum sizi mecburen dışarıdan yemek yemeye zorluyor olabilir, buna çözüm yolu olarak sağlıksız yiyecekler tercih ediyorsanız, kilo almak kaçınılmaz olur.

Kilo vermeye başlamak için, sağlıklı yiyecekler tüketmek ilk kural olmalı, bunuda evden yemeğini sefer taşında götürerek başlatabilirsiniz.

Dünden kalan bir sebze yemeği veya lor peynirli bir sandviç veya ızgara tavuklu salata…

İşte öğle yemeğinde iş yerinde rahatlıkla tüketebileceğin sefer taşı yiyecekleri. Üstelik diyetisyen sayesinde daha fazla seçenek öğrenmeye başlayabilirsiniz.

TABLDOT YEMEĞİ

Eğer iş yerinde yemek çıkıyorsa ama sen gene de tadını beğenmediğin için tüketmiyorsan, üzgünüm ama kilo almaya mecbursun 🙂

İş yerinde hazırlanan yemekler yağlı olabilir ama onun da basit çözüm yolları yok değil.

Tabağına alacağın yemeği susuz tercih edebilirsin veya tabağa aldıktan sonra peçete kullanarak fazla yağları ortadan kaldırabilirsin.

Tabldotlarda mutlaka çıkan pilav, makarna, börek gibi yiyecekleri görmezden gelip ekmek tercih edebilirsiniz ve bol salata tüketerek hem lif alımını arttırıp hem de tokluk hissini arttırabilirsiniz.

Bol salatanın yanında yoğurt ile destekleyerek kalsiyum alımını arttırır ve metabolizmayı hızlandırarak, kilo vermeye başlarsınız.

FAST FOOD TÜKET

Bu cümleye bende inanamıyor olabilirim ama evet fast food tüketin, her gün olmasa bile zorda kaldığınız durumlarda sağlıklı yemekleri tüketerek diyete devam edebilirsiniz. Mesela 1 adet lahmacun 3 dilim ekmek + 2 köfte kadar et içerir ki bu günlük enerji ihtiyacınızın yanında devede kulak gibidir.

Sağlıklı olduğuna emin olduğunuz hazır gıdaları yanınızda götürebilir ve tüketebilrsiniz.

Diyette en önemli kurallardan birisi; bahaneleri ortadan kaldırmaktır.

Sizin için ofis ortamında bile uygulayabileceğiniz 3 farklı öğle yemeği menüsü tasarlamaya çalıştım. Diyette aceleci davranmayıp sabrederek istediğinize ulaşırsınız, tartıda gördüğünüz rakamlar gerçek bedeni yansıtmayabilir. Endişe etmeyin, yavaş dahi olsa ilk başladığınız gün gibi sağlıksız olmayacak ve mutlaka eksili rakamları göreceksiniz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago