Porsiyonları Azaltmak için 5 İpucu

Merhabalar, kendinizi tam anlamıyla bir diyet programına hazır hissedemiyor olabilirsiniz ya da bu aralar yediklerinize biraz önem vermeye başlamış olabilirsiniz. Bu durumda hem aldığınız kalorileri azaltmaya yardımcı olacak hem de kilonuzun birkaç rakam düşmesini sağlayacak ipuçlarını sizler için hazırladım.

DAHA KÜÇÜK BİR TABAK

Daha küçük bir tabakta yemeklerinizi tüketiyor olmanız, daha çok yemek yediğiniz hissini oluşturacak bu sayede daha kolay bir şekilde doyma hissine ulaşacaksınız. Bununla ilgili yapılan bir çok çalışma var ve neredeyse hepsi küçük tabakta yemenin porsiyon kontrolü sağladığı ve uzun dönemde kilo vermeye yardımcı olduğunu kanıtlamış.

RENKLERİN ÖNEMİ

Bildiğimiz bir çok fast food zinciri bariz renkler kullanırlar, kırmızı rengin iştah açtığı bilinen bir gerçek. Buna göre mutfağınızı dekore edebilir veya tabaklarda/bardaklarda kullandığınız renklerde kırmızı/turuncu/sarı gibi renklerden vazgeçebilirsiniz. Bunun yerine maviyi veya yeşili tercih ederek duygusal yeme ataklarınızın önüne geçebilirsiniz.

DAHA UZUN BARDAK

Eğer şekerli bir içecek tüketiyorsanız tehlikeli olabilir, ancak sizin yemeklerinize eşlik eden su veya ayran oluyorsa o zaman bunu bir avantaja çevirebilirsiniz. Yemek öncesinde tüketeceğiniz 1 büyük bardak suyun iştah azaltmasına ve daha az yemeye sebep olduğu biliniyor.

KAHVALTIDA PROTEİN ALIN

Yapılan çalışmalar kahvaltıda şekerli veya karbonhidrat ağırlıklı beslenen bireylerin gün içerisinde daha kötü beslendiğini ortaya koyuyor. Yumurta ve peynirle yapacağınız klasik bir kahvaltı gün içinde daha az acıkmanızı ve şekerli yiyeceklere düşkünlüğünüzü azaltıyor.

ANA ÖĞÜNLERİ ATLAMAYIN

Gün içerisinde öğün atlamanız demek bir sonraki öğünde ciddi bir açlık sorunu ile karşılaşacağınız, iştahınızı karşılayamayacağınız ve çok fazla yemek yiyeceğiniz anlamına gelir. Üstelik midenizin uzun süre aç olması fazla asidik ortam oluşturmasına ve midenize zarar vermenize sebep olabilir. Dengesiz seyreden kan şekeriniz yüzünden de kendinizi halsiz ve hasta hissedebilirsiniz.

Tüm bunları uygulamama rağmen kilo vermekte zorlanıyorum, diyorsanız Ankara’da bulunan Diyetisyen Sinem Akgün’den randevu almak için 0539 981 9343 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago