Categories: Diyet

Sosyal Hayatı Bahane Edip Diyeti Bozma!

Kilo verme amaçlı diyet yapan bir çok danışanımdan şu cümleleri duyuyorum ” 2 gün önce dışarı çıktım, diyeti bozdum!” 2 gün önce yaptığın büyük kaçamaklar diyette duraksamaya hatta diyeti bırakmanıza sebep oluyor.

Evet, diyet listelerinde mutlaka kaçamaklar yapılmalı ki hem kişinin motivasyonu artsın hemde vücut için şaşırtmaca kuralını yerine getirmiş olalım.

Ancak bazı dönemlerde bu kaçamak olayı fazla abartılabiliyor bu durumda kilo verme evresi duraksamaya başlıyor. Siz en iyisi diyetteyken sosyal hayat nasıl olurmuş öğrenmek için yazıyı okumaya devam edin.

Diyet listelerinin zorlu kısmı dışarıda yemek kısmı oluyor. Ancak doğru ve dengeli bir diyet listesine sahipseniz,  sizin için doğru bir diyetisyen ile çalışıyorsanız bu sorunu çözmek çok kolay olacaktır.

“Nasıl?” diyorsanız kaçamaklara inanan, YASAK diyet listesi anlayışından uzakta ve sizin isteklerinize önem veren bir diyet listesi sayesinde kilo almadan da çok eğlenebilirsiniz.

Dışarı da alkol alıyorsanız, alkolun aslında karbonhidrat olduğunu size öğretecek ve diyet listesinde değişimler yapmanızı sağlayacak zayıflama programlarına önem verin.
Günümüzde bir çok restaurant sağlıklı yemek menüleri hazırlıyor ve diyet yapanlara, veganlara, gluten-laktoza karşı intoleransı olanlara özel menüler hazırlıyor, bu menüler sayesinde sağlıklı beslenmeye ve kilo vermeye devam edeceksiniz.

Salata tüketmen kendini daha hafif hisseetmen ve doygunluk hissini sağlaman açısından oldukça önemli.  Salata tüketirken dikkat edilmesi gereken nokta, içerisine eklenen soslar! Sezar gibi yağlı bir sostan uzak durmalısınız.

Daha sık beslenerek kendinizi daha tok hissedebilir ve yapılacak olan kaçamakların önüne geçebilirsiniz.  Her yemekten sonra 1 çatal salata sayesinde daha hızlı şekilde doyabilir ve metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
Eğer akşam arkadaşlarla yemek yenilecekse, kesinlikle tok karnına gitmelisiniz.
Yemeğe tok karnına gidilir mi demeyin, eğer diyetteyseniz mutlaka tok olmalısınız bu sayede hafif yiyeceklerle ara öğün yaparak geçiştirmiş olabilrisiniz.

Sipariş verirken dikkat edin, en sağlıklı görünen menüyü tercih etmeniz sizin daha az kalori almanıza ve diyet programının başarılı gitmesine yarayacaktır. Üstelik diyetisyeniniz de size kızmayacak!

Eğer başka bir ülkedeyim veya yemek yapamıyorum dışarıdan sipariş vereceğim diyorsanız, etiket okumak oldukça önemlidir. Mesela light ürünlerin karbonhidratı normallere göre daha yüksektir, bunu ancak diyetisyenden veya etiketlerden öğrenebilirsiniz.
Ev yemeği tercih etmek pek akıllıca olmayabilir ama güvendiğiniz bir yer varsa neden olmasın. Ev yemeği yapan yerler genellikle kalitesiz yağlar kullanır bu durum size hem kilo aldırır hem de kalp sağlığınızı tehlikeye atabilir.

 

Ankarada yaşıyorsanız Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezini ziyaret edebilirsiniz.

Online Diyet hizmeti ve danışmanlık için; dytsinemakgun@gmail.com veya  0539 981 9343

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

6 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago