Categories: DiyetFit Yazılar

Yeni Yıla Girmeden 4 kg Ver

Merhabalar yılbaşına tam olarak 7 hafta kalmış! Bu 7 haftada neler değişir mi diyorsun? Belki 10 kg bile verebilirsin, içinden 2 beden çıkar ve kendini çok daha hafif ve özgür hissedebilirsin.

Eğer kiloya bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunların varsa 2017’de onları arkanda bırakabilirsin. Her şeyden önemlisi yeni yıla yeni bir beden ile girip bambaşka bir dünyanın kapılarını açabilirsin. Endişelenme, sen istedikten sonra istediğin bedene sahip olabilir, yeni bir hayata başlayabilir ve en azından kendi dünyanın sahibi olabilirsin.

Diyet yaparken bizim için en önemli faktörlerden birisi motivasyon. 2017 yılının gelmiş olması, yılbaşı gecesi ne giyeceğim telaşı bile sizi motive edebilir. Günler hızlıca geçip gitmeden önce diyete başlayıp kendinizi 2017 yılında zayıf ve formda hissedin.

Yeni yıla daha daha zayıf girmek için Altın Değerinde Öneriler

Kahvaltıyı Atlama!

Günün en önemli öğününü boşa geçirme, diyet listesinde zayıflamak isteyen kişileri en çok bu alanda serbest bırakırız. Haftasonları bal/reçel hatta krepler tüketerek bile kilo verebilirsin. Ama hafta içi disiplinli olup düzenli ve dengeli bir kahvaltı öğünü yapman gerekir.

Hafta içi haşlanmış yumurta ve yağsız peynirle yapacağın klasik bir türk kahvaltısı sayesinde -1 kg verebilirsin.

Şekeri Bırak!

Gün içerisinde 2 bardak çay,kahve tüketip 1’er tane şeker kullanıyorsan bile etti mi sana 80 kalori?!? Bu kaloriden kurtulman demek daha kolay kilo vermen demek. Eğer hala şeker kullanıyorsan en kısa sürede bırakmalısın. Şekeri bırakarak yeni yıla -1 kg ile başlayabilirsin.

Su İç!

Metabolizmayı çalıştırmanın ve vücudu temizlemenin en güzel yolu su içmek. Ne kadar çok su içersen o kadar kolay kilo verirsin.

Gün içerisinde 2-3 lt. arası su tüketimi iştahını dengeleyecek, ödemini atacak ve yeni yıla -1 kg ile girmene yardımcı olacak.

Ara Öğün Yap!

Bu basit alışkanlık sana gün içerisinde daha hızlı çalışan bir metabolizma hediye ediyor ve bir sonraki ana öğünde çok yemene ve kötü besinler seçmene engel oluyor. Eğer akşam üzeri 2 adet diyet bisküvi tüketmeye başlarsan veya meyve tüketirsen, eve gittiğinde gözün dönmüş ve açlıktan bitap düşmüş halde yemeğe oturmayacak ve daha az kalori alarak aslında daha kolay kilo vereceksin.

Bu durum sana 7 haftalık süre içerisinde -1 kg kazandırır.

Eğer tüm bu basit adımları takip edersen, yeni yıla diyet yapmadan -4 kg ile başlayacak ve 1 beden değiştiğini göreceksin.

Benim yeni yıl hedeflerim daha büyük diyorsan, Ankara’da bulunan Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı ofisimde yüz yüze görüşerek, Ankara’da değilim diyorsan, Dünyanın her yerine ulaşan sistemle görüşerek ideal kilona ve sağlığına kavuşabilirsin.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago