Categories: Fit Yazılar

Zayıflamak İçin Neler Yapmalıyım?

Kilo vermeye karar verdiysen, doğru sayfada olduğunu bilmen gerekir. Kilo vermene yardımcı olacak, sağlıklı zayıflatacak yöntemler, metabolizmanı hızlandıracak faktörler için diyetisyenin sorularını cevaplamaya hazır 🙂

Eğer yeni yöntemlerle kolaylıkla kilo vermek istiyorsan aşağıdaki zayıflama önerilerine kulak asmalısın.

Geçmişi Unut

Geçmişte ne kadar kilo verdiğini veya ne kadar zayıf olduğunu unut. Kendini bugünkü halinle sev ve onu kabullen, ardından neleri değiştirmek istediğine karar ver ve yolundan vazgeçme, geçmişi unut, gelecekteki zayıf “SEN”i hayal et!

Kendine Zaman Ayır

Kendini motive etmen çok önemli, bu yüzden kilo vermeye çalıştığın bu dönemde, kendine zaman ayır. Her zaman olumlu düşün, bakımlar yapıp ne kadar güzel ve zayıf olduğunu kendine hatırlat! Birşeyi 40 kere söylersen gerçek olur!

Olumsuzlukları Çıkar

Hayatında olumsuz davranan, konuşan veya senin motivasyonun etkileyen insanlarla bir süre görüşme, zayıfladığın zaman onlara büyük bir ders vermiş olursun.

Potansiyelinin Hepsini Ortaya Koy

Yapamam, edemem deme! Bu sen değilsin, tüm her şeyini ortaya koy, yapabileceğini biliyorsun.

Ağırlık Çalış

Bugüne kadar denemediğin yöntem kalmamış olabilir, ama ağırlıklarla çalışmadığını düşünüyorum. Zayıflama stilini değiştir ve ağırlık kaldırarak hareket etmeye başla, kettlebell bu işe yarayabilir.

Yatağa Erken Git

Senin için uyku problem olmayabilir, ancak vücudun bunu sorun haline getiriyor. Yani biyolojik saatine uymaya çalış. Saat 22:00’de yatakta olmaya çalış.

Erken Uyan

Sabahları ne kadar erken uyanırsan, hem kahvaltı yapmaya hem spora hem de vücudunun kendine gelip metabolizmanın hızlanmasına fırsat yaratmış olursun.Hadi uyku düzenini oluştur.

Çikolatanı Değiştir

Bol karamelli, beyaz çikolata veya içi fındık/fıstık dolu bir çikolataya kim hayır der? Sen demelisin, sadece Bitter Çikolata tüketmelisin. En sağlıklı çikolata türü bu, tatlı ihtiyacını giderecek diyette motivasyon sağlayacak, üstelik sağlıklı beslenme rütinin bir parçası olarak ömür boyu tüketeceksin.

Temizlik Yap

Etrafını diyet ürün içermeyen her türlü abur cubur yiyeceklerden temizle, sağlıksız yiyecekler senin kilo almana sebep oluyor.

Tartıya Takılma

Tartıda görünen rakam sen değilsin, önemli olan kendini iyi hissettiğin beden ölçüsüyle rakamlarla uğraşmana gerek yok. Önemli olan fiziken ve ruhen sağlıklı olmak, son 5 kilon çok da önemli değil.

Sabah ve Öğle Yemeklerine Önem Ver

Sabah ve öğlen yediklerinin kalorisini harcamak gün içerisinde daha kolay olacağı için, daha yoğun yemek yiyebilirsin ancak kaliteli beslenmen, sağlıklı yiyecekler tercih etmen ve diyetisyenden yardım almak çok önemli.

Spor Beslenmesine Dikkat Et

Spordan önce ve sonra mutlaka beslenmen gerektiğini unutma. Spor Beslenmesi için tıklayıp, ayrıntılı bilgi alabilirsin.

Alkolü Çıkar

Hayatından alkolü çıkarmaya çalış veya azaltmayı dene, boş kalorili olan alkoller yüzünden kilo alıyor olabilirsin.

Köpek Edin

Köpekler çok iyi yürüyüş arkadaşıdır. Eğer mümkünse kendine bir köpek sahiplenebilirsin, bu durum mümkün değilse mutlaka bir spor veya yürüyüş arkadaşı bulmaya çalış.Bu şekilde sen vazgeçsen bile mecburiyet duygusu senin devam etmeni sağlayacak.

Protein Al

Gün içerisinde yeterli protein aldığından emin ol, çünkü bunların sayesinde kas kilondan kaybetmeyeceksin.

Diyetisyene Git

Eğer, her basamağı gerçekleştiriyor gene de kilo veremiyor veya çok zorlanıyorsan mutlaka profesyonelden yardım almalısın. Bu şekilde ömür boyu sürecek bir sağlıklı beslenme alışkanlığını da edinmiş olacaksın. Merak etme diyet listeleri oldukça doyurucu oluyor. 🙂

Daha fazla diyet bilgisi almak için Ankara Diyetisyen Sinem AKGÜN Diyet ve Beslenme Danışmanlığı ofisimize bekleriz.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago