Categories: DiyetFit Yazılar

Zayıflamaya Kahvaltıda Başla!

Günün en önemli öğünü, hiç şüphe yokki kahvaltı!

Peki neden kahvaltı bu kadar önemli?

Günlük hayatın koşturmacası içerisinde belki de en çok atlanan öğün kendisidir. Sabahları biraz daha uyumak için hepimizin bu kıymetli öğünden vazgeçtiği dönemler olmuştur. Ancak güne beyin ve vücut başlarken metabolizmanızın çalışması ve kilo kaybının gerçekleşmesi için oldukça önemlidir.

En son akşam saatlerinde enerji ihtiyacını karşılayan vücut yaklaşık 10-12 saatlik açlığın ardından alınacak olanilk gıda oldukça önemlidir. Vücudun kan şekerini dengelemesi, sindirim sistemlerini yeniden başlatabilmesi açısından da kahvaltı atlanmaması gereken öğünler arasında yer alır.

Kahvaltı Yaparken Nasıl Zayıflarım?

Kahvaltıda alınan kalorileri gün içerisinde rahatlıkla harcayabilirsiniz, üstelik kahvaltıya ekleyeceğimiz bazı sihirli dokunuşlar sayesinde kilo vermek çok daha kolay olacak!

Kahvaltıda Ne Yersem Zayıflarım?

Bazı yiyecekleri kahvaltıya ekleyerek metabolizmanızı hızlandırabilir ve daha hızlı, kolay şekilde kilo verebilirsiniz.

Tarçın

Belki gün içerisinde suyunuza ekliyor olabilirsiniz veya diyette değilseniz, tatlıların üzerine döküyor olabilirsiniz. Ama tarçını farklı yerlerde kullanmanın bir çok yolu var. Özellikle pratik kahvaltı sevenler için diyet listesinde mısır gevrek veya yulaf ezmesine eklenebilir. bu sayede güne tatlı bir şekilde başlayabilirsiniz.

Tarçının kan şekerini dengeleme, metabolizma hızlandırma özellikleri sayesinde, daha kolay şekilde zayıflayabilirsiniz.

Yumurta

Anne sütünden sonra en kıymetli besin olan yumurtayı eğer sağlık probleminiz yoksa her sabah kahvaltıya eklemelisiniz. Yüksek protein kaynağı, vitamin ve minerallerden zengin yumurta uzun süreli tokluk sağlayarak daha kaliteli bir öğün geçirmenize yardımcı oluyor.

Meyveler

Eğer hiiiiiiç vaktim yok diyorsanız, çantanıza atacağınız meyve sayesinde güne enerji alarak başlayabilir ve bu sırada bol vitamin ve mineral alarak depolarınızı doldurup daha sağlıklı olabilirsiniz. Özellikle gün içerisinde meyve tüketmeyi sevmeyen veya ara öğünden hoşlanmayan kişiler için büyük bir avantaj.

Meyvelerin içeriğindeki pektin ve lif sayesinde uzun süreli tokluk sağlanıyor, bağırsaklar ve metabolizma hızlanıyor.

Yulaf

İşte size muhteşem bir kahvaltı alternatifi, hazırlaması pratik özellikle tatlı türü yiyecekleri seven kişiler için mutlaka tüketilmesi gereken bir kahvaltı tercihi.

Uzun süreli tokluk sağlar, metabolizma hızlandırır ve zayıflamanıza yardımcı olur.

Yoğurt

Eğer kahvaltıda seviyorsanız içerisine keten tohumu ekleyerek uzun süreli tokluk sağlayabilir, günlük kalsiyum ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

İçerisine meyve ekleyerek lif oranını arttırabilirsiniz. Ancak meyveli hazır satılanların içerisinde şeker bulunduğunu unutmayın.

Yeşil Çay

Klasik bir kahvaltı vazgeçilmezim diyorsanız, siyah çayı yeşil ile değiştirerek daha sağlıklı bir şekilde kahvaltı yapabilirsiniz.

Metabolizma uyarıcı ve yağ yakıcı etkisi sayesinde daha hızlı kilo verebilirsiniz.

Üstelik yapılan son çalışmalar, stres seviyesini azalttığı ve iş hayatına destek olduğunu ortaya koyuyor.

İletişim:

0539 981 9343

dytsinemakgun@gmail.com

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago