Categories: DiyetSüper Gıdalar

Zayıflarken Tüketilmesi Gereken 10 Yiyecek

Zayıflama diyeti yaparken, zorlandığınız veya kendinizi kötü hissettiğiniz dönemler olabilir. Bunun sebebi doğru şekilde diyet programını uygulamadığınız için. Diyete başlarken kendi beslenme şeklinizi belirlemeli ve diyetisyeninizin gösterdiği yollarda ilerlemelisiniz.

Bazı yiyeceklerin diyet listenizde yer alması ise, sizin zayıflama hızınızı arttıracak ve daha hızlı, daha kolay bir şekilde kilo kaybı yaşayacaksınız.

YULAF

Yulafın süper gücü uzun süreli olarak sizi tok tutmasından ve içerdiği beta-glukandan geliyor. Beta glukan üzerinde yapılan çalışmalar,  zayıflamada, diyabet riskini azaltmada oldukça etkili olduğunu gösteriyor. Yulafın sayesinde tokluk hissi sağladığınızda ertesi öğünde daha sağlıklı seçenekler yapıyorsunuz ve zayıflamanıza yardımcı oluyor.

İçerdiği bol lif sayesinde kabızlık sorunu yaşayanlara oldukça etki gösterirken, ileriki dönemde kolon-bağırsak kanserine karşı büyük koruma sağlar.

BAKLAGİLLER

Bitkisel protein kaynakları zayıflama sürecinde de size yardımcı olacaktır. Ancak aynı zamanda karbonhidrat içerdiğini unutmadığınız sürece tabiki…  Gün içerisinde tüketeceğiniz 4-5 kaşık kurubaklagil 1 dilim ekmeğe eş değer düzeyde karbonhidrat içeriyor. Salatalarınıza ekleyebilir ve bir öğünde yemek olarak kullanabilirsiniz. Yüksek oranda içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

DOMATES

Domatesin en önemli özellikleri arasında kanseri ve kalp hastalıklarını önlemesi var. Düşük glisemik indekse sahip olması tüketebileceğiniz miktarın daha fazla olmasını sağlıyor. Bu sayede gün içerisinde bol bol tüketerek daha zayıf oluyor ve kendinizi iyi hissediyorsunuz. Aynı zaman da cildinizi güzelleştirmeye de aday

TAM TAHILLI EKMEK

Ekmek yiyerek zayıflanır mı? sorusunu soranlar buradadır diye umut ediyorum, evet ekmek yerken zayıflanır hem de çooook güzel zayıflanır, neden zayıflamayasınız ki? En kaliteli karbonhidrat kaynaklarından birisi. Bol oranda B grubu vitaminleri içeriyor, bol miktarda lif var. Uzun süreli tokluk sağlıyor…

Ekmeğin faydaları saymakla bitmez, en iyisi zayıflamaya çalışırken hayatınızdan çıkarmayın hatta ekleyin!

MANTAR

En düşük kalorili sebzelerden birisi olan mantar, düşük glisemik indeksi sayesinde de rahatlıkla tüketebileceğiniz hatta kendinizi daha sağlıklı bulacağınız sebzelerden bir tanesi. Mantarla ilgili yapılan çalışmalar özellikle kanser türlerine karşı etkin olduğunu gösteriyor. Et yemeklerinin veya makarnaların yanına bütün lezzetiyle yakışan mantarı gün içerisinde 1 kere olsun tüketmeye özen gösterin.

KİNOA

Son dönemlerin meşhur tahıllarından kinoa sağlık deposu olarak anılıyor. Glutensiz olması sayesinde glutene karşı hassasiyeti bulunan insanlara büyük bir çözüm kaynağı. Aynı zamanda içerdiği bol lif sayesinde zayıflamanıza yardımcı oluyor. Aminoasitlerden zengin olduğu için ihtiyacınız olan her kaynağa ulaşmanızı sağlıyor.

ELMA

Yaz-kış demeden her mevsim tüketilen bu meyve bol bol pektin içeriyor. Bu sayede daha uzun süre tokluk hissi yaşıyor ve kendinizi daha rahat hissediyorsunuz. Bağırsaklar üzerindeki etkileri ise sizi çok daha fazla rahatlatacaktır.

YOĞURT

Kalsiyum üzerine yapılan bir çok çalışma, daha fazla süt ve süt ürünü tüketen bireylerin daha zayıf olduğu yönünde! Yani günde 2 kase yoğurt tüketimi sizin daha zayıf olmanızı sağlıyor. Uzun süreli tokluk sağlaması nedeniyle zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

Tadını sevmiyorsanız pulbiber, tarçın gibi baharatlarla renklendirebilirsiniz.

YUMURTA

Anne sütünden sonra en yararlı protein içeren yumurta gün içerisinde ihtiyaç duyacağımız mineral ve vitaminleri sağlama da etkili aynı zamanda uzun süreli tokluk sağlayarak bir sonraki öğünde gözünüzün dönmesini engelleyerek iştah metabolizmanızı kontrol altına alıyor. Daha sağlıklı beslenmek için sizi ve tüm vücudunuzu destekliyor.

Daha ayrıntılı bilgi almak için Ankara’da bulunan Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezi’ne dytsinemakgun@gmail.com adresinden veya 0539 981 9343 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

5 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

6 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

6 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago