Categories: Diyet

Bebeklere Mama Tarifleri

6 aylık emzirme dönemine kadar sadece anne sütüyle beslenen bebeklere, 6. ayından sonra bazı besinler verilmeye başlanıyor. Yumurta, yoğurt, sebze ve meyveler bebeklerinizin tadına ilk bakacağı yiyecekler arasında yer alıyor.

Bu besinlerle hazırlanan bazı mamalar ise oldukça lezzetli, sağlık ve doyurucu olduğu için ve ennnn önemlisi anne eli değdiği için bebeğinizin sağlıklı büyümesini sağlıyor.

Avokadolu ve Muzlu Mama

Yarım adet avokado

Yarım adet muz

1 yemek kaşığı haşlanmış yulaf

Yulafı haşladıktan sonra tüm malzemeleri karıştırın, belki size tatsız gelebilir ama bebeğinizin bayılacağı bir lezzet olacak. Üstelik hem yulafın hem avokadonun hem de muzun bütün besleyici özelliklerini almış olacak.

Anne Muhallebisi
Hayır hayır bu bildiğimiz muhallebilerden değil, gerçekten annenin en kıymetli özelliği var içerisinde. Anne sütünden yapılan bu mama, bebeğinizin damak tadına uygun olan anne sütünü barındırıyor. İçerisindeki pekmez sayesinde demir depolarını güçlendireceksiniz.  Eğer sütünüz çok geliyorsa 🙂 bu mamanın miktarını arttırabilirsiniz.

1 çay bardağı anne sütü

2 yemek kaşığı pekmez

1 yemek kaşığı pirinç unu

1 çay bardağı su

Suyu, sütü ve pirinç ununu bir kapta ısıtmaya başlayın ve karıştırarak katı bir kıvam almasını sağlayın, pişmesine yakın pekmezi ekleyip bir kaç kere karıştırıp ocağın altını kapatın. Yaklaşık 1 öğünlük yemeğiniz hazır.

İrmik Helvası

Hadi canım helva olur mu demeyin, bebeklere özel helva tarifi de var, tabi bizim yediğimiz gibi değil, o konuda anlaşalım.

2 yemek kaşığı irmik

1 çay bardağı anne sütü veya devam sütü

1 adet olgun muz

2 yemek kaşığı pekmez

Devam sütünü ve irmiği kısık ateşte pişirelim, kıvamını aldıktan sonra içerisine muzu koyup, pekmezi ekleyip, soğumaya bırakalım.

Sebze Çorbası

En güzel yemeklerden birisi işte bu! Çorbayı kim sevmez, hele bir de bebekse… Sebzeyle yapılan bu çorba sayesinde doyuruculuk, vitamin ve mineral açısından zengin bir çorbayı tüketen bebekleriniz sağlıklı ve mutlu olacak!

2 yemek kaşığı kıyma

1 küçük soğan

1 küçük kabak

1 fincan ıspanak

1 küçük havuç

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kıymayı, soğanı, havucu ve kabağı ocağın üzerinde yağ ile pişirmeye başlayın. Kavurma işlemi tamamlanınca, üzerine su ekleyin ve pişirmeye bırakın, hafif pişince üzerine ıspanağı da ekleyip, iyice pişmesini sağlayın. Blenderdan çekip, afiyetle bebeğinize tükettirin.

 

Tüm bu lezzetli tarifleri eğer bebeğinizin her hangi bir alerji problemi yoksa gönül rahatlığıyla tükettirebilirsiniz. Bebeğinizi beslerken en önemli kurallardan birisi her besine ayrı zaman dilimlerinde başlamaktır. Aynı gün hem yumurta hem yoğurt vermeyin. Bir kaç gün yumurtayı denedikten sonra yoğurta geçiş yapmanız gerekmektedir.

Emzirirken zayıflamak için veya bebek beslenmesi hakkında danışmanlık hizmeti almak için; Ankara Diyetisyen Sinem AKGÜN Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezinden ücretsiz ön görüşme randevusu alabilirsiniz.

 

 

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago