Categories: DiyetFit Yazılar

Diyette Sık Yapılan 5 Hata

Eğer kilo fazlan olduğunu düşünüyor, ama ne yaparsan yap kilo veremiyor musun? Belki de herkesin sıklıkla yaptığı ama hata olduğunu düşünmediği bazı yanlış uygulamalardan kaynaklanıyordur. Yaptığın yanlışları bir kenara bırak ve doğru şekilde bu işi sonlandır!

 

Her Kaloriyi Saymak

 

Diyet yaparken, kalorinin normal ihtiyacından az olması istenen bir durum ancak, unutma ki tükettiğin gıdaların kalitesi ve içerikleri kaloriden çok daha önemli. Eğer kaloriyi az tüketmeye çalışırken, protein ihtiyacını göz önünde bulundurmazsan, kas kaybı yaşabilirsin. Yapılan çalışmalar, düşük glisemik indeksli karbonhidrat tüketenlerin, aynı kaloride ancak daha yüksek glisemik indekse sahip karbonhidratla beslenenlere oranla daha fazla kilo kaybettiğini ortaya koymuş.

 

Her Öğün Aynı Kaloriyi Tüketmeye Çalışmak

 

Diyet programınızda 1500 kaloriyi hedeflerken 6 öğüne bölüp, her öğünde gereken 250 kaloriyi almak sizi hem zora sokar, hemde doğru bir anlayış değil. Kahvaltı öğünü yüksek kalorili olmalı ve ara öğünler 100-200 kalori arasında değişmeli. Kahvaltı öğününde daha yüksek kalori alanların diğer öğünlerde daha az yediği ve daha hızlı kilo kaybettiği çalışmalarca desteklenmiş.

 

Hep Aynı Gıdaları Tüketmek

 

Tennessee Üniversitesinde yapılan çalışmaya göre, her gün aynı gıdalarla beslenenlerin, her gün farklı gıdalarla beslenen diğer bireylere göre kilo vermesinin daha zor olduğu ortaya konulmuş. Üstelik gıdaları değiştirerek, ihtiyacımız olan vitamin ve minerallerin hepsini diyet süresinde de karşılamış olursun.

 

Hergün Tartılmak

 

Hergün tartılmak, gerçek kilonuzu yansıtmayacağı gibi, motivasyonunuzu da etkileyecektir. Öncelikli olarak yapmanız gereken, siz tartıda gördüğünüz rakam olmadığınızın farkına varmak! Bir önceki tüketilen alkol veya fazla kafein, regl öncesi günler, kabızlık dönemleri sizi etkiler.

 

Kilo Kaybettikçe Hareketi Azaltmak

 

Kilo kaybını amaçlarken hedefe yaklaşmak, kişinin motivasyonunu etkileyip daha fazla kaçamak ve daha az harekete sebep olabilir. Ama unutmayın ki en zor giden kilo, en sona kalan 2,3 kilodur. Bu yüzden son kilolarda daha çok hareket etmek, spor alışkanlığı kazanmanıza ve hedefe ulaşmanıza yardımcı olur.

Daha fazla diyet bilgisi almak için Ankara Diyetisyen Sinem AKGÜN ofisimize bekleriz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago