Categories: DiyetSüper Gıdalar

Ejder Meyvesi ve Faydaları

Ejder Meyvesi Nedir?

Orta amerika kökenli bu sevimli kaktüs kökenli meyve dragon fruit olarak anılmakta, ejder meyvesi olarak geçmektedir. Bilimsel ismi pitahaya olarak geçmektedir. İsminin bu mistik ismi ise; aslında çok da değişik değil, tamamen dış görünümü ve sert kabuklu şekli ile alakalıdır.

Sağlığa Faydası Nedir?

Evet bütün meyveler sağlığa faydalı, ancak mükemmel bir sonuç vermek için nelere sahip bu meyve diyorsanız, sindirim sistemini en güzel çalıştıran meyvelerden bir tanesi, çünkü tadı de içeriği de bol miktarda su içeriyor. Kabızlık sorunu yaşayanlara önerilen meyvelerin başında yer alıyor. 

Dengesiz seyreden kan şekerine, kötü kolesterole, kandaki oksijen seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olurken, kandaki demirin artışını sağlıyor. İçerdiği C vitamini sayesinde demirin emilimini arttırarak depoları dolduruyor.

Sağlıklı yağlar içermesi, antioksidan kaynağı olması, bol C ve B vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek sizi hastalıklara karşı koruyor ve cildi gençleştiriyor.

Kanserle Savaşan Meyve

45-55 yaş arası kansere yatkınlığı bilinen erkek hastalarla yürütülen bir çalışmada düzenli olarak pitaya yani ejder meyvesi tüketenlerin, tüketmeyenlere oranla daha sık prostat kanserine yakalandıkları gözlemlenmiştir. Bu sebeple ve yüksek antioksidan sebebiyle kanserle savaşarak sizin sağlığınıza katkı sağlıyor.

Diyet yaparken tüketeceğiniz meyvelerin arasında yer alması oldukça iyi olacaktır. Ayrıntılı diyet ve zayıflama bilgisi almak için Ankara Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezine bekleriz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago