Categories: DiyetFit Yazılar

Göbek Eriten Yiyecekler

Karın bölgesi yağlanması özellikle erkekler başta olmak üzere, bir çok insanın kilo aldığı bölge. Bu bölgenin yağlarından kurtulmak; doğru beslenmek ve hareket etmekle ilişkilidir. Peki beslenirken nelere dikkat etmek gerekir. Bazı yiyeceklerin özellikle karın bölgesini erittiği bilinen bir gerçek. Aşağıdaki yiyecekleri hayatına daha çok koyarak, göbek çevresinden kurtulabilirsin.

Acı biber

Metabolizma hızlandırıcı özelliğe sahip olan acı biber sayesinde, karın çevresinden kilo verebilirsiniz. Acı biberin içinde bulunan casaisin adlı madde sayesinde; sabit kan şekeri dengesi sağlanırken, kalori yakan hormonlar devreye giriyor ve antioksidan seviyesi yükseliyor.

Soğan

Özellikle haşlayıp suyunu tüketmek, ödem atımına yararken, kalori yakmaya da devam ediyor.

Salatalık

Gün içerisinde bol bol tüketmeye özen gösterin. Hem iştah dengenizi sabitlerken, hem de kalori yakmaya başlayacaksınız. Çünkü ağzınıza her besin alındığınızda mide ve sindirime bağlı bütün organlarınız çalışacak ve böylelikle yemek yerken kilo vermeye başlayacaksınız. Ödem atacak, iştah azalacak ve sağlıklı beslenerek kilo vereceksiniz.

Yeşillikler

Bütün yeşilliklerin çok düşük kalorilere sahip olduğunu biliyor muydunuz?  Faydaları tabiki sadece düşük kalorili olması değiş! içerdiği vitaminler, mineraller sayesinde hem sağlıklı besleneceksiniz hem de göbek yağlarından kurtulacaksınız.

Yeşil Çay

İçerdiği antioksidanlar sayesinde, gençliğin sırrı olmaya aday olan yeşil çay,kalori hızlandırıcı ve metabolizma hızlandırıcı özelliği sayesinde, karın yağlarından kurtulmanızı sağlayacak!

Daha fazla diyet bilgisi almak için Ankara Diyetisyen Sinem AKGÜN ofisimize bekleriz.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago