Categories: Süper Gıdalar

Haftanın Süper Besini: Matcha Çayı

Son dönemlerin en merak edilen içeceklerinden, Uzak Doğu kültürüne ait bu çay, yeşil çayın kardeşi. Biraz büyükçe olan bu kardeş, Japonlara ait ve  ezilmiş çay anlamına geliyor.  Japonya’da binlerce yıldır meditasyon öncesi ruhu ve bedeni arındırmak, konsantrasyonu arttırmak için kullanılıyor. Farklı aromalara ve tatlara sahip olan çeşitleri bulunuyor. Yeni başlayanlar için; Morning Matcha öneriliyor.

Az miktarda kafein ama bol miktarda  teanin bulunan bu çay, hem kafeinin yüksek dozlarının vereceği el ayak titremesi, sinir sisteminin aşırı uyarılması gibi zararı vermiyor hem de sizi dinç ve sağlıklı tutmaya yarıyor. Bu sayede kahvenin veremediği enerjiyi size verebiliyor.

Antioksidan kaynağı açısından yeşil çaydan 10 kat daha zengin olduğunu çalışmalar gösteriyor. Bu sayede gençlik iksirinin bir kaynağı olabilir. Cildi gençleştiriyor ve metabolizma hızlandırıyor ve böylelikle kilo vermeye çalışan veya kilosunu korumaya çalışanlara yardımcı oluyor.

Konsantrasyon sağlıyor ve gün içerisinde yaşadığınız zorlukları atlatmanıza yardımcı oluyor.

Tümörlü hücrelerle, bakterilerle savaşarak bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor, sizin grip yüzünden yatakta yatma sürenizi kısaltıyor.

Eeee bunlar da süper yapmıyorsa daha ne olacak?

Süper besinler ve içecekler hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için Ankara Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı merkezini ziyaret edebilirsiniz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago