Kansere İyi Gelen 10 Yiyecek

Bu hastalık çağımızın en kötü ve tedavisi henüz bulunamamış hastalıklarından bir tanesi. Ancak düzenli olarak yapılan egzersizin ve sağlıklı hayat tarzını benimsemenin bu hastalığı kısmen de olsa önlediği görülmüş. Yapılan bazı çalışmalar, bazı yiyeceklerin kanserli hücrelerle savaştığını bizlere göstermiş durumda. Bu listedeki yiyecekleri tüketerek daha sağlıklı ve korunaklı olabilmeniz mümkün!

Yeşilçay

İçerdiği bol antioksidan ve teanin sayesinde kanseri önlemekle kalmıyor, kanserli hücrelerle savaşmayı da başarıyor.  Bu sayede bir çok hastanın iyileşmesine katkıda bulunduğuna dair yapılan 2 adet çalışma mevcut. Vücuttaki toksinleri dışarı atıyor, vücuda dinçlik sağlıyor. Aynı zamanda metabolizma hızlandırarak zayıflamanıza yardımcı oluyor.

Berryler (ahududu,böğürtlen,çilek)

Bu grupta ne ararsanız var aslında. Sağlığınıza kavuşmanızı sağlayak bir çok küçük ve kırmızı renkli bu meyveler bol miktarda A vitamini, antioksidan, C vitamini, oleik asit, flavoneller içeriyor. Bu sayede hem kötü huylu hücrelerle savaşıyor hem vücudu ve cildi gençleştiriyor hem de kalp hastalıklarına karşı koruyor.

Bu meyvelerden gün içerisinde 1 porsiyon tüketerek daha sağlıklı ve zayıf olabilirsiniz.

Kırmızı Biber

İçeriğindeki beta karoten ve vitaminler sayesinde bol antioksidan kaynağı olarak görev alıyor ve sizi bütün hastalıklara karşı korumaya başlıyor. Gripten- kansere özellikle cilt ile ilgili sorunlara karşı tüketmeniz gereken yiyeceklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. İdrar söktürücü ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliği sayesinde diyet yapanların yardımına koşuyor ve zayıflatıyor. 

Ceviz

Yağlı tohumların belki de en faydalısı ceviz sayesinde özellikle prostat ve meme kanserinden korunmak mümkün. omega-3 açısından oldukça zengin olan bi atıştırmalıktan günde kendi avucunuza göre tüketmeniz, sizi kanser dışında da bir çok hastalığa karşı dirençli hale getirecektir. Özellikle zayıflama diyetlerinde ara öğün olarak kullanırsanız, kilo vermeniz hızlanacaktır.

Sarımsak

Herkesin pek sevmeyi tüketmediği bu yiyecek içinde çok gizli hazineler barındırıyor. Yüksek oradan antibakteriyel özelliği olması sebebiyle vücudun direncini koruyor ve kanserli hücrelerle savaşırken vücuda ekstra bir dayanıklılık sağlıyor. Özellikle DNA hasarının onarımında çok önemli bir konumda olan sarımsak, yayılmış olan kanserli hücrelerin küçülmesine yardımcı oluyor.

Lifli Gıdalar

Özellikle mide ve bağırsak sağlığını koruyan bu liflerin gücü adına yiyecekler sayesinde kanserden korunmak mümkün. Bol bol antioksidan kaynağı olan bu yiyecekler bir çok mineral ve vitamini de içermesi sebebiyle vücut için savaşçı oluyor ve sizi bol lif içeriği sayesinde tok tutarak zayıflatmaya da yardımcı oluyor.

Zeytinyağı

Son dönemlerin en popüler yiyeceği olan bu yağ akdeniz diyetinin temel kaynağı. Yapılan çalışmalar; meme, prostat, kolon vb. bir çok hastalığı önlediğini gösteriyor. Bağırsak çalıştırıcı etkisi, E vitamini  ve antioksidanlar sayesinde sizi hem koruyor, hem gençleştiriyor hem de zayıflatıyor.

Ispanak

Dünyada en sağlıklı yiyecekler listesinde yer alan bu yiyecek, bol lif içeriği, demir gibi olmanı sağlayacak 15 yiyecek  içinde bulunması sayesinde kanserli hücrelerle savaşıyor ve hücre yenilenmesinde rol alıyor. Çalışmalar aylık düzeyde daha fazla ıspanak tüketen bireylerin kansere yakalanma riskinin daha düşük olduğunu gösteriyor.

Kurubaklagiller

Yapılan çalışmalar genellikle bağırsak kanseri üzerinde dursa da aslında tam bir savaşçı besin. Vücut için yararlı olan enzimleri içeriğinde barındırmaları, bol lif kaynağı olmaları, kan şekerini düzenleyici özellikleri sayesinde bir çok hastalığa karşı büyük bir koruyucu. Bunun yanı sıra; kilo vermekle ilgili sorunu olanlara tokluk hissi ve bitkisel protein vererek sizi forma sokuyor.

Papaya

Bir çok artısı olan bu tropik yiyeceğin en büyük avantajı çok lezzetli olması olabilir. Belki biraz bulması zor olsa da Bulması belki biraz zor olsa da bir çok aramayla internet üzerinden sipariş verebileceğiniz çok yer olduğunu göreceksiniz. Tıpkı domates- kırmızı biber gibi içeriğindeki vitamin ve betakaroten sayesinde koruyuculuğu bulunan bu yiyecek sayesinde kanserli hücrelere sahip olmayacaksınız.

Daha ayrıntılı bilgi almak için Ankara Diyetisyen Sinem AKGÜN Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Ofisimize uğrayabilirsiniz. 

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago