Categories: DiyetFit Yazılar

Tok Tutan Yiyecekler

Diyet yaparken bir çok kişinin yaşadığı en büyük sorun açlık krizleri, tatlı krizleri, abur cubur istekleri oluyor. Karşı çıkılamayan yemekleri engellemenin yolu ise sağlıklı beslenme ve tok tutan yiyecekleri hayatınıza eklemekten geçiyor.

Bu yiyeceklerin sayesinde akşam atıştırmalıktan vazgeçmek ve daha hızlı kilo vermek diyetisyen tavsiyesinden geçiyor.

YULAF EZMESİ

Gün içerisinde kahvaltıya veya akşam yemeklerine eklendiği zaman, uzun süreli tokluk sağlaması ve bol lif içermesi sayesinde atıştırmalıkların önüne geçmek daha kolay oluyor.

İçeriğindeki B grubu vitaminler sayesinde, sinir ve beyin sağlığı üzerinde oldukça etkili, ayrıca kolesterolü düşürüyor.

Eğer kilo vermek istiyorsanız veya kalp rahatsızlıklarınız var ise günde 1 öğünle değişim yapabilirsiniz. Bol lif içeriği sayesinde bağırsaklarınızı çalıştırıyor ve ödem sorununa iyi geliyor.

ÇİKOLATA

Eeeee ben çikolata yediğim için kilo aldım zaten, diyorsanız bilin ki yanlış çikolata tüketiyordunuz. Eğer belirli bir miktar yiyorsanız (max 30 gram) ve bitter çikolata tüketiyorsanız kilo almazsınız. Zayıf kişilerin beslenme alışkanlığında mutlaka çikolata olduğunu görürsünüz.

Bitter çikolata sayesinde tatlı krizlerine çözüm bulacak ve harika bir atıştırmalık tüketeceksiniz.

Üstelik kakaonun içeriği sayesinde kalp rahatsızlıklarına karşı korunmaya başlıyor ve metabolizmanızı hızlandırarak daha hızlı zayıflıyorsunuz.

ANANAS

İşte diyet yapanların kurtarıcı meyvelerinden bir tanesi. Ödem problemiyle savaşan bu sevimli tropikal meyve tatlı ihtiyacına karşı da oldukça etkili olan meyvelerden bir tanesi.

Bol C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor, bu sayede  sizi hastalıklara karşı koruyor. 1 ince dilimi 1 porsiyon meyve değişimine eşit ve 60 kalori. Zayıflama diyetlerinde tüketilmesi gereken meyvelerden birisi.

Eğer ara öğün tüketme alışkanlığınız yok ise yemeklerinizi ananas ile hazırlayabilirsiniz. Ananaslı ızgara tavuk lezzetini denemeden, bunu yiyemem diye düşünmeyin 🙂

KURUBAKLAGİLLER

Bol lif içeriği sayesinde sizi saatler süren tokluk hissine götürüyor. Ayrıca düşük glisemik indeksi sayesinde şeker hastalarının beslenmesinde ve zayıflama diyetlerinde mutlaka yer alan yiyeceklerden.

Eğer mide sorununuz yoksa salatalara ekleyerek hem daha hafif bir öğün geçirebilir hemde uzun saatler tok tutan bu mucizevi yiyeceğin tadını çıkarabilirsiniz.

SOMON

İçeriğindeki omega-3 DHA, protein, D vitamini gibi bir çok faydası olduğunu biliyordunuz ama zayıflatan ve tok tutan bir yiyecek olduğu kimin aklına gelirdi. Fırında pişmiş bir somon balığı yağsız hazırlandığı için sizi zayıflatmaya ve protein içeriği sayesinde tok tutmaya aday olan bir yiyecek.

Eğer gün içerisinde atıştırmalık olarak tüketmek isterseniz, füme olarak satılan somonları tercih edebilirsiniz.

YUMURTA

kahvaltıların baş tacı yumurtayı yiyenler, uzun saatler tok tutucu etkisi olduğunu zaten biliyor. Anne sütüne en yakın yiyecek olan yumurta içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde sizi hem koruyor, hem zayıflatıyor hem de uzun saatler tok tutarak daha kolay kilo vermenizi sağlıyor.

AVOKADO

Sağlıklı yağlar açısından neredeyse 1 numarada kendine yer bulan avokadoyu gün içerisinde tüketmek hem metabolizmanızı hızlandıracak hem de daha uzun süre tok kalmanıza yarayacak.

İyi yağlar sayesinde kalp ve damar sağlığını koruyor, cildinizi güzelleştiriyor ve zayıflamanıza katkıda bulunuyor.

Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak ve zayıflamak için; Ankara Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı’nı ziyaret edebilir veya 0539 981 9343 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago