2017 yılının ilk günlerindeyiz, bir sürü kararlar alındı. Değişiklikler planlandı ve hayaller kuruldu… Peki ilk değişikliğe kendi bedenin ile başlamaya ne dersin?
Yıllardır veremediğin kilolar, sana yakışmayan kıyafetler, ruhunu körelten o bakışlar, her seferinden yeniden başlasan bile umudunu kıran gelişmeleri 2016’da bırakmak istemez misin?
Diyet işi bir ekip işidir. Tek başına yapılmaz mutlaka bir destekçin ve takipçin olmalı. Yani seni kontrol eden, seni yöneten ve doğruları söyleyen bir Diyetisyene ihtiyacın var. Küçük önerilerime kulak ver, şimdi başla Erteleme, Vazgeçme!
Güne kahvaltı ile başlamayı asla unutmayın, günün en önemli öğünü, kaliteli beslenmek için oldukça kıymetli bir öğün. Doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı ile güne başladığınız zaman diğer öğünlerde daha akıllı seçimler yapıldığı araştırmalar tarafından kanıtlanmış.
Evet, havalar soğuk ve canınız istemiyor ama susama hisse oluştuğu zaman neredeyse 2 lt. su kaybetmiş oluyorsunuz, o yüzden su içmek için susama hissinin oluşmasını beklemeyin. Günün ortalarına kadar 1 lt. su içmeniz gerekiyor. Akşam televizyon karşısında mutlaka su şişesi ile oturun, bu sayede daha çok su içtiğinizi görecesiniz.
İdeal kilonun olması için %80 Beslenme, %20 Spor lafını duymuşsunuzdur, zayıflamak için kendinizi spor salonlarında heba etmekten vazgeçin. Kalıcı ve ömür boyu uygulanabilecek bir spor türü var bile! Yürüyüş yapın, hiç dışarı çıkmadığınız bir gün olmasın, hiç olmadı markete gidin ve evde biraz yürüme numarası yapın. Sporla bu iş olmaz!
Evet bu biraz can sıkıcı olabilir ama bunu yapmadığınız zaman hem ara öğün felsefesini atlıyorsunuz hem de bir sonraki öğünde mide doysa bile, gözünüzü doyurma da zorluk yaşıyorsunuz. O yüzden çantanızda bulunduracağınız kuruyemişler ve meyveler sayesinde diyete uyum göstermek çok daha kolay olacak.
Abur cubur gıdaları en çok da evde ve akşam saatlerinde tüketiyorsunuz değil mi? Peki hiç eve almasanız, tüketir miydiniz? Marketlerin çikolata ve bisküvi reyonlarını görmeden geçin. Bu sayede eve paketli ve sağlıksız ürün girmez, siz de ideal formunuza kavuşabilirsiniz.
KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…
Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…
Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…
Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…
Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…
Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…