Categories: Diyet

Zayıflamak İçin Altın Değerinde 5 Tavsiye

Yaz aylarına yaklaşırken 10 kilo fazlası olan da 20 kilo fazlası olan da 3 kilo fazlası olanda diyet programına başlamaya, zayıflama istemiyle heyecanlanmaya başlıyor. Kilo vermeye çalışmak için her zaman doğru yöntemi seçmeniz gerektiğini unutmayın, doğru bir diyetisyen ile çalışarak kilo probleminizden tamamen kurtulabilirsiniz.

ASLA AÇ KALMAYIN

Diyete başlayan bir çok kişi kendini aç bırakarak çok düşük kaloriler alarak diyet programı uyguluyor veya uygulamayı düşünüyor. Ancak diyet listeleri aç kalmak değil, aksine daha doyurucu ve sağlıklı programlardır. Kilo vermeye çalışırken sadece bedeniniz küçülmüyor, aynı zamanda çok daha sağlıklı bir hale de geliyor. Bu ne demek? Doğru beslenerek mideniz, bağırsaklarınız, kalbiniz hatta ileri ki dönemde karşınıza çıkabilecek tüm hastalıklara karşı da önleminizi alıyorsunuz.

Diyet programları aç kalmak için değil, doğru beslenmeyi öğrenmeniz, daha sağlıklı olmanız ve zayıflamanız için oluşturulmuştur.

Aç kalmanız metabolizmanızın yavaşlamasına ve ileri ki dönemde daha çok kilo almanıza sebep olur. 

BESİN KAYDI TUTUN

Diyetisyene giden bir çok kişi bu kayıtların önemini bilir, besin kayıtları tutmak gün içerisinde tükettiğiniz abur cuburları ve sağlıksız yiyecekleri görmenizi sağlar. Üstelik kaçamak yiyecekleri ertesi gün dengeleme şansı verir. Ortalama bir kalori hesabı yaparak ne kadar çok yediğinizi gösterir ve yolunda gitmeyen bir şey olduğunu anlamanıza yardımcı olur.

Ancak ilk maddedeki gibi besin kayıtları tutarak kendinizi aç bırakmayın!

EGZERSİZ YAPIN

Benim vaktim yok dediğinizi duyar gibiyim, demediniz mi? O zaman ben zaten çok hareketliyim dediniz… Bu iki bahane arasına sıkışıp kalmayın kendinize zaman ayırın her gün düzenli olarak parkta veya bahçede yürüyebilirsiniz. Olmazsa evde yapabileceğiniz bir çok egzersiz türü olduğunu söylemeliyim. Saat başı kalkıp 5 dakika yürüyebilir veya 5 dakika boyunca eğilip kalkabilirsiniz.

Ocağın başında beklerken bacaklarınızı hareket ettirebilirsiniz.

Sadece hareket etmekle olmaz, spordan sonra da doğru beslenmeyi öğrenmeniz gerekir. Zayıflama işinin %80’ini beslenme oluşturur. Diyetisyen aracılığıyla edineceğiniz listenize uymaya özen gösterin.

DİYETİ RENKLENDİRİN

Tabağınızdaki veya öğününüzdeki yemekleri renklendirin, kırmızı, yeşil, turuncu, sarı ne varsa ortaya koyun… Bu sizin çok daha sağlıklı beslendiğinizi gösterir. Amerika’da yapılan çalışma da kişiler sağlıklı ve çeşitli beslendiği zaman kilo problemiyle karşılaşmadığı görülmüş.

Tabağınızda kırmızı et, sebze ve yoğurt bulundurarak renk kombinasyonunu tamamlayabilirsiniz. Sonuçta sağlıklı beyazlardan ne kaldı ki?

ÇATALA AZ YEMEK ALIN

Herkes size yemeği çok çiğnemenizi söylüyor değil mi? Ben olaya farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyorum. Çatalınıza az yemek alın! Bu sayede hem daha çok yemek yemiş hissi oluşturacaksınız, hem de daha uzun süre de yemeğinizi bitireceksiniz.

Beyinle ilgili yapılan çalışmalar 20 dakikalık yeme süresinin önemini anlatıyor. O yüzden tabiki çok çiğneyin ama o işi beceremiyorsanız, kaşığa çatala az yemek alarak daha uzun sürmesini sağlayabilir ve daha sağlıklı olabilirsiniz.

Buradakiler sadece öneri içindir, eğer gerçekten vermeniz gereken 3 kilodan daha fazla ise bir diyetisyen yardımı ile zayıflama programına başlamalısınız. Gerçek diyetisyen tarafından oluşturulan listeler sayesinde daha etkili ve kalıcı bir kilo kaybı yaşayacaksınız.

Eğer Ankara’da yaşamıyorsanız, online diyet seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago