Categories: Diyet

Zayıflarken Bu Hatalara Düşmeyin!

Yazın gelmesine 3 ay kaldı, havalar ısınmaya güneş yüzünü göstermeye başladı, günler geçerken bir çok kişi kışın aldığı veya geçen yazdan beri üstünde olan kilolardan kurtulmaya karar verdi. Diyet yapanların, diyete başlamaya karar verenlerin çok sık yaptığı hatalara değinerek, neden yapılmaması gerektiğini ve sağlıklı kilo vermenin çok da zor olmadığını sizlerle paylaşayacağım 🙂

  • KAHVALTIYI ATLAMAK

Kahvaltı günün en önemli öğünü, midenizin ve bağırsaklarınızın daha rahat çalışabilmesi ve kendinizi iyi hissetmeniz için mutlaka kahvaltı yapmalısınız. Lif ve protein oranı yüksek bir kahvaltı yapmak gün içerisinde yaşayacağınız açlık ve tatlı krizlerinin önüne geçecek ve doğru beslenmeye başlayacaksınız.

  • HIZLI DİYETLER

Yaza zaman azalınca bir çok kişi hızlıca kilo vermenin yolunu arıyor, lahana diyeti, 600-700 kalorilik diyetler derken gün içerisinde halsiz düşülüyor ve kas kaybı gerçekleşiyor, kişi kilo kaybettiğini zannederken aslında kas ve su kütlesini kaybetmiş oluyor.

  • ARA ÖĞÜN YAPMAMAK

Ara öğünler bir sonraki öğünde sizin daha sağlıklı tercihler yapmanızı ve daha yemek tüketmenizi sağlayacaktır. Bu sebeple ara öğünlerde hafif yiyecekler olsa bile tüketmeye özen gösterin. Küçük bir elma ile süt tüketebilirsiniz.

  • HER ŞEYİ LİGHT TÜKETMEK

Diyet yaparken en sık yapılan hatalardan birisi de light ürünlerin kilo aldırmayacağını düşünmek. Hayır onlarında kalorisinin olduğunu unutmadan uygun bir şekilde tüketmek gerekir. Hem diyet süresinde uyguladığını normal hayatta da devam ettirmek gerekli olduğu için light ürünler gerektiği zamanlarda kullanılmalı ama her diyete başladığınızda light ürünler tüketmemelisiniz.

  • AZ SU İÇMEK

Su içmek diyet yapmanın en önemli kurallarından birisidir. Gün içinde en az 8 bardak su içmeye özen göstermelisiniz. Bunun içinde öğünlerin hepsinin önce veya sonrasında su eklemelisiniz. Eğer yeteri ve dengeli şekilde su tüketmiyorsanız kilo vermeniz veya yağ yakmanız pek mümkün olmayacaktır. Son yapılan çalışmalar suyun metabolizma hızını arttırdığını göstermiştir.

Diyet yapmak ve başarıya ulaşmayı gerçekten istiyorsanız bir diyetisyenden yardım alarak yolunuza devam etmelisiniz. Ankara’da bulunan Diyet ofisimden randevu almak için 0539 981 9343 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago